Σε αναστολή σύμβασης θα τεθούν οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς του υποχρεωτικού εμβολιασμό και αρνούνται να εμβολιαστούν, επανέλαβε η υφυπουργός Εργασίας και και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν οι πιθανοί φορείς να προστατεύουν όσους κινδυνεύουν περισσότερο».

Η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, παρέθεσε ποσοστά σύμφωνα με τα οποία στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό εμβολιασμένων ηλικιωμένων είναι 85% και των εμβολιασμένων εργαζομένων 65%, ενώ στις δημόσιες δομές 77% είναι οι εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι και 45% οι εργαζόμενοι.

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία, αρχής γενομένης από τις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Γι’ αυτόν τον λόγο», συμπλήρωσε, «όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές, θα πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου, τουλάχιστον με την πρώτη δόση».

Πρόσθεσε ότι «υποχρέωση του εργοδότη είναι να ελέγχει, αν οι εργαζόμενοι θα εμβολιάζονται. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέπεται να προσέρχονται στην εργασία τους. Ο εργοδότης δεν θα έχει την υποχρέωση να πληρώνει μισθό για εργασία που δεν παρασχέθηκε». Επίσης, όπως είπε η κα Μιχαηλίδου, για τις δημόσιες δομές υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσης τυχόν κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν στο προσωπικό τους.

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε: «Ενάμιση χρόνο μετά ξέρουμε πολλά περισσότερα για τον ιό και έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους. Όλοι όσοι εργάζονται μαζί τους πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα