Tην  ανάληψη της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Συγκολλήσεων / International Institute of Welding [IIW], ανέλαβε η Ελλάδα το έτος 2024.

Αφορά και τη διοργάνωση του επιστημονικού, ακαδημαϊκού, τεχνικού και επιχειρηματικού Συνεδρίου αναφορικά με τις Μεταλλικές Κατασκευές και τις Συγκολλήσεις, που γίνεται στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού IIW.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα για την χώρα,  ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, κ. David Landon, τέως Πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων [American Welding Society (AWS)], συνεχάρη τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπίας, κ. Μελέτη Τζαφέρη, κ. Χατζόπουλο Νικόλαο και κ. Γεωργία  Κολυβά. Οι υποψήφιες Χώρες για την διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού που κατέθεσαν προτάσεις για την διοργάνωση του 2024, ήταν η Μάλτα, το Μεξικό, η Τουρκία, η Ινδία και η Ελλάδα.

Με σαρωτικό ποσοστό από τον πρώτο γύρο που ξεπέρασε το 70%, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε διοργανώτρια Χώρα, για την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού το 2024.

Η διαρκής ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, η σταθερή Κυβέρνηση και εν γένει το σταθερό πολιτικό περιβάλλον, το ευνοϊκό πλαίσιο επενδύσεων και ανάπτυξης, το σταθερό κοινωνικό περιβάλλον και η δεσπόζουσα θέση της Χώρας στη Διεθνή τουριστική αγορά, αποτέλεσαν τα βασικά πλεονεκτήματα να επικρατήσει η πρόταση της Χώρας μας.  Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού το 2024 θα γίνει στην Ρόδο, μετά από πρόταση του τ. Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κόνσολα Μανώλη.

Αναμένεται η προσέλευση 1500 – 2000 συμμετεχόντων από όλες τις Χώρες του κόσμου, με έμφαση σε εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων, ακαδημαϊκούς, επιστημονικό προσωπικό, εταιρείες τεχνολογίας, ρομποτικής, τεχνικό προσωπικό κάθε βαθμίδας. Η Χώρα, έτσι,  μπαίνει στον Χάρτη της Διεθνούς επιστημονικής και κατασκευαστικής κοινότητας, ειδικότερα σε ενεργειακά έργα και μεταλλικές κατασκευές εν γένει. Στο επίκεντρο του Συνεδρίου, θα κυριαρχήσει η παρουσίαση νέων τεχνολογιών σε θέματα κατεργασίας μετάλλων. Η αλληλεπίδραση των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων με την Διεθνή βιομηχανική αγορά, προσδίδει μακροπρόθεσμα οφέλη, μεταξύ άλλων την προσέλκυση νέων «παικτών» στην Τεχνολογία της Συγκόλλησης και την διαρκή ενημέρωση των υφιστάμενων.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ( www. wgi. gr ) – Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός – είναι από τους πρώτους Οργανισμούς Διεθνώς, που εισήγαγε το νέο πρόγραμμα International Welded Structure Designers το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Πολιτικούς Μηχανικούς. Ειδικότερα, οι Διπλωματούχοι Συγκολλητές Επιθεωρητές, Μηχανικοί, αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία 2 έτη στην Χώρα.

Μελέτης Τζαφέρης – Εκτελεστικός Γραμματέας ΕΙΣ                         Γεωργία Κολυβά – Εκτελεστική Διευθύντρια ΕΙΣ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις