Η διαφορά μεταξύ της μέσης αμοιβής ενός διευθύνοντος συμβούλου και της μέσης αμοιβής ενός εργαζόμενου, αυξήθηκε σημαντικά και το 2020 παρά την πανδημία Covid.

Ο μέσος διευθύνων σύμβουλος των εταιριών του S&P 500 κέρδισε 299 φορές περισσότερο από τον μέσο εργαζόμενο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Executive Paywatch της AFL-CIO .

Τα ανώτερα στελέχη έλαβαν συνολικές αποδοχές 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο, σημειώνοντας αύξηση άνω των 260.000 δολ. ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία. Ταυτόχρονα, ο μέσος εργαζόμενος το 2020 κέρδισε 43.512 δολάρια μόλις 957 δολάρια περισσότερα το χρόνο την τελευταία δεκαετία.

Η μέση συνολική αποζημίωση των στελεχών αυξήθηκε περισσότερο από 700.000 δολ. πέρυσι, ενώ ο λόγος (ratio) της αμοιβής των CEO προς αυτή των εργαζομένων αυξήθηκε σε 299:1 από 264: 1 το 2019.

«Αυτό συμβαδίζει με αυτό που βλέπουμε κάθε χρόνο», δήλωσε η Liz Schuler, της AFL-CIO, σε συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Η ανισότητα, η ανισορροπία στην οικονομία μας, είναι σαφής από αυτήν την έκθεση ότι η αμοιβή των CEOs και των εργαζομένων εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα».

Ο διευθύνων σύμβουλος με την υψηλότερη αποζημίωση το 2020 ήταν ο Chad Richison της Paycom, ο οποίος έλαβε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια . Άλλες εταιρείες με στελέχη που βρίσκονται στην κορυφή των λιστών CEO με τις υψηλότερες αμοιβές περιλαμβάνουν τις General Electric , Regeneron Pharmaceuticals , Hilton ( HLT ) , T-Mobile , Nike , Microsoft και Netflix .

Oι μεγαλύτερες ανισότητες καταγράφονται στην εταιρεία Aptiv ( APTV ) , η οποία είχε αναλογία 5.294: 1. Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Kevin Clark, αποζημιώθηκε με περισσότερα από 31 εκατομμύρια δολάρια το 2020, η μέση αμοιβή των υπαλλήλων της ήταν 5.906 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή