Το Apple TV+ και το HBO Max έλαβαν τις πρώτες τους υποψηφιότητες για δύο από τις κορυφαίες κατηγορίες των βραβείων Emmy. Πρόκειται για τα Hacks και The Flight Attendant του HBO Max και το Ted Lasso της Apple τα οποία θα είναι υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Σειράς (Best Comedy Series).

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι της συγκεκριμένης κατηγορίας προέρχονται από πλατφόρμες streaming περιεχομένου, εκτός από έναν: το Black-ish του δικτύου ABC. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι τα Paris, Cobra Kai και The Kominsky Method του Netflix καθώς και το Pen15 της πλατφόρμας Hulu.

Το Netflix έχει αξιοσημείωτη παρουσία και στην κατηγορία Καλύτερης Δραματικής Σειράς (Best Drama Series) με τα The Crown και Bridgerton να είναι μεταξύ των υποψηφίων. Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιο το The Mandalorian της πλατφόρμας Disney+, το The Boys του Amazon Prime Video, το The Handmaid’s Tale του Hulu (που είχε κερδίσει τη σχετική κατηγορία με την πρώτη του σεζόν), το Lovecraft Country του HBO, το Pose του FX και το This Is Us του NBC.

Οι σειρές The Crown και The Mandalorian είναι αυτές με τις περισσότερες υποψηφιότητες: 24 για την κάθε μία. Μία άλλη σειρά του Disney+, το WandaVision, ακολουθεί με 23 υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένων των Best Limited Series, καλύτερου άνδρα ηθοποιού (Paul Bettany) και καλύτερης γυναίκας ηθοποιού (Elizabeth Olsen) σε σειρά ή ταινία. Το The Handmaid’s Tale συγκεντρώνει 21 υποψηφιότητες, το Ted Lasso 20 υποψηφιότητες και το The Queen’s Gambit συγκεντρώνει 18 υποψηφιότητες.

Συνολικά, σε επίπεδο υπηρεσιών streaming, τα HBO/ HBO Max συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 130. Το Netflix ακολουθεί με 129 υποψηφιότητες. Η πλατφόρμα Disney+ αν και με μόλις δύο χρόνια λειτουργίας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 71 υποψηφιότητες. Η Apple συγκέντρωσε 35 υποψηφιότητες συνολικά, με τις διαφημίσεις για τα Apple Watch Series 6 και τα ακουστικά Beats by Dre να είναι μεταξύ αυτών. Η πλατφόρμα Hulu είχε 25 υποψηφιότητες ενώ η πλατφόρμα Prime Video συγκέντρωσε 18.

Υπάρχουν και ορισμένα «περίεργα», όπως η πλατφόρμα Quibi η οποία συμμετέχει στα βραβεία Emmy για δεύτερη συνεχή φορά με οκτώ υποψηφιότητες. Πρόκειται για πλατφόρμα που πλέον ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι σειρές της προβάλλονται από την πλατφόρμα Roku Originals, αφού η Roku αγόρασε τη βιβλιοθήκη των short-form σειρών.

Η Paramount+ έχει έξι υποψηφιότητες, το YouTube έχει πέντε ενώ συμμετέχει με τρεις υποψηφιότητες και το Facebook. Οι δύο αφορούν την πλατφόρμα περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας Oculus και η άλλη το Facebook Watch. Η πλατφόρμα Peacock έχει δύο υποψηφιότητες, ενώ οι πλατφόρμες AMC+, Pluto και Discovery+ έχουν από μία υποψηφιότητα η κάθε μία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι