Η Amazon σχεδίαζε τη δημιουργία μίας νέας wearable συσκευής, με την κωδική ονομασία Seeker, η οποία θα είχε ενσωματωμένο δέκτη GPS και θα ήταν διαθέσιμη για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg η συσκευή θα μπορούσε να έχει τη μορφή wristband ώστε να φοριέται στον καρπό, αλυσίδας λαιμού ή απλού κλιπ. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς η ενσωμάτωση στη συσκευή της ψηφιακής βοηθού Alexa η οποία θα επέτρεπε τόσο τις φωνητικές εντολές εκ μέρους του παιδιού όσο και τον έλεγχο και την επικοινωνία εκ μέρους των γονιών.

Η Amazon φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας τέτοιας συσκευής από τα μέσα του 2019 σαν μέρος μίας ευρύτερης σειράς προϊόντων που θα έκανε την εμφάνισή της εντός του 2020. Παραμένει άγνωστο αν εκείνα τα αρχικά σχέδια παραμένουν ενεργά.

Η Amazon σχεδίαζε να διαθέσει το Seeker έναντι 99 δολαρίων, σε συνδυασμό με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και ένα χρόνο πρόσβαση στην πλατφόρμα FreeTime Unlimited της εταιρείας, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε Kids+. Η συνδρομή κοστίζει 2,99 δολάρια/ μήνα και προσφέρει πρόσβαση σε τίτλους βιβλίων, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εφαρμογές και παιχνίδια.

Μάλιστα, στα σχέδια της Amazon ήταν να δημιουργήσει διάφορα προϊόντα με ενσωματωμένη την Alexa, στοχεύοντας πάντα το παιδικό κοινό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός gadget με την ονομασία Magic Band, ένα wearable της Disney, το οποίο προγραμματιζόταν να λανσαριστεί φέτος, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε το Bloomberg. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για ένα παιχνίδι ή αν πρόκειται για προσθήκη στη σειρά Magic wristband που διανέμεται στα πάρκα και τα ξενοδοχεία της Walt Disney Co. για την παρακολούθηση των επισκεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Amazon και Disney ήδη συνεργάζονται με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικό ότι το τμήμα cloud computing της Amazon είναι αυτό που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία streaming περιεχομένου Disney+.

Το λανσάρισμα του Seeker θα εντασσόταν στην ευρύτερη προσπάθεια της Amazon να μπει δυναμικά στον τομέα των hardware συσκευών, όπως είχε κάνει πέρυσι με το λανσάρισμα του wristband Halo. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας που προσφέρει η εταιρεία για τις συσκευές της που προορίζονται για χρήση από παιδιά, και όχι μόνο.

Το φθινόπωρο του 2019 η Amazon ανακοίνωσε νέα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικότητας, συμπεριλαμβανομένου και ενός χαρακτηριστικού που επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα τις ηχογραφήσεις της ψηφιακής βοηθού Alexa, σε περιοδική βάση. Η κίνηση αυτή της Amazon ήταν επακόλουθο των αποκαλύψεων ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας, σε ολόκληρο τον κόσμο, είχαν πρόσβαση σε ηχητικά κλιπ προερχόμενα από τις συσκευές με ενσωματωμένη την Alexa.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.