Στο στόχαστρο και των εποπτικών αρχών της ιταλικής αγοράς μπήκε η Binance με την Consob (Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa) να ξεκαθαρίσει σε ανακοίνωση της πως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων διεθνώς δεν έχει άδεια για να διεξάγει συναλλαγές στην Ιταλία. Και αυτό μάλιστα παρά το γεγονός πως, ακριβώς για να προσελκύσει και Ιταλούς πελάτες, η ιστοσελίδα της παρέχει πληροφορίες στα ιταλικά.

Αν και ο ακριβής αριθμός των πελατών της στην Ιταλία δεν είναι γνωστός, η ιταλική της πλατφόρμα στο Telegram έχει πάνω από 25.500 μέλη.

Με την ανακοίνωση της Consob, η Ιταλία προστίθεται στην ολοένα αυξανόμενη λίστα των κρατών που έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τη λειτουργία του ανταλλακτηρίου που γιγαντώθηκε χάρη στην ενίσχυση της αγοράς των crypto.

Μάλιστα, στα τέλη του περασμένου μήνα οι βρετανικές αρχές εποπτείας της χρηματοπιστωτικής αγοράς απαγόρευσε επισήμως τη λειτουργία της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδοντας δε, και προειδοποίηση πως το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό με διαφημίσεις που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις σε συναλλαγές σε crypto.

Την πλατφόρμα έχουν στοχοποιήσει επίσης οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της αμερικανικής αγοράς, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης. Στις ΗΠΑ ειδικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την έχει θέσει υπό έρευνα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος, καθώς και φορολογικές παραβάσεις, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να την αποφεύγουν.

Η Binance Group έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν, ενώ η θυγατρική της Binance Markets Limited το Λονδίνο. Σύμφωνα με στοιχεία της CryptoCompare, ο τζίρος της τον Ιούνιο ανήλθε σε 668 δισ. δολάρια, ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον τζίρο που παρουσίαζε ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή