«Τραγικές εικόνες. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις όταν υπάρχει πανδημία» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, σχολιάζοντας τις χθεσινές συγκεντρώσεις από αρνητές των εμβολίων.

«Τι θα έλεγαν αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα; Όλες οι αρρώστιες, πανούκλα, φυματίωση, αντιμετωπίστηκαν με εμβόλια και με φάρμακα», τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πρόσθεσε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι περίεργοι στην συμπεριφορά τους και αποτελούν εξαίρεση μέσα στην κοινωνία. Είναι δικαίωμα τους να μην σέβονται τον εαυτό τους, αλλά δεν σέβονται και τους άλλους» δήλωσε.

Σε σχέση με τους διαδηλωτές που εμφανίστηκαν να φορούν ράσα ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, αν είχαν σχέση με την επίσημη εκκλησία. «Είναι μερικοί αυτοσχέδιοι που δεν έχουν σχέση με την επίσημη Εκκλησία. Η Εκκλησία εκφράζεται από τις συνοδικές αποφάσεις και τους μητροπολίτες. Πάνε με τον εχθρό της Ελλάδας, είναι παλαβό αυτό που κάνουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς να εξαιρεί τους κληρικούς. «Είμαι 45 χρόνια δεσπότης, 60 χρόνια κληρικός, 4 χρόνια κλητήρας στα γραφεία της Μητροπόλεως. Φώναξα έναν διάκο μαζί με τον διάδοχό μου, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν έκανε εμβόλιο. Του είπα, μέχρι να σκεφτείς να κάνεις εμβόλιο, να πας στο σπίτι σου, δεν έχεις δικαίωμα να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο. Εάν υποχρεωθούν οι παππάδες να εμβολιαστούν θα είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Οι πιστοί επηρεάζονται από κάποιους παππάδες ή κάποιους παλαβούς. Θα έπρεπε οι μητροπολίτες να τους βάζουν σε αργία. Πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κάθε έναν που δεν είναι στο σπίτι του και για κάθε εργαζόμενο που είναι στο δημόσιο».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να μπαίνουν όλοι οι πιστοί, εμβολιασμένοι και μη, στους ναούς, εφόσον πρόκειται για εσωτερικούς χώρους, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σημείωσε πως η Εκκλησία προσπαθεί να μην δημιουργεί διχασμό μέσα στο ποίμνιο. Δεν μπορεί να το τραβήξει. Αυτός που θα μπορούσε να το τραβήξει είναι το κράτος και θα έπρεπε να το κάνει. Όποιος μισθοδοτείται από το κράτος αν δεν εμβολιάζεται, δεν θα έχει μισθό. Σε όλους όσους μισθοδοτούνται από το κράτος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας