Με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στη Γαλλία να εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, η ανώτατη υγειονομική αρχή της χώρας Haute Autorite de Sante (HAS) δήλωσε σήμερα πως, αν επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί, η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει την πιθανότητα να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για το γενικό πληθυσμό.

«Η δυναμική της επιδημίας απαιτεί άμεσα μαζική αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες» ανέφερε η HAS, τολμώντας να «πιάσει» και το λίαν ευαίσθητο πολιτικό θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τον γενικό πληθυσμό. Κυρίως δε, για όσους είναι ευάλωτοι στη νόσο, για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό, ακόμη και για το γενικό πληθυσμό, αν κριθεί απαραίτητο.

Ο πρόεδρος Μακρόν, με διάγγελμα του προ ημερών, προειδοποίησε για την αναζωπύρωση της πανδημίας και ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Ιουλίου. Στα μέτρα αυτά εντάσσεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και όσων δουλεύουν σε δομές ηλικιωμένων, ενώ θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για την είσοδο σε δημόσια κτίρια, στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους ψυχαγωγίας, στην εστίαση.

Τα μέτρα προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και μάλιστα προχθές, Τετάρτη, είχαμε την διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης κατά των μέτρων στο Παρίσι.

Από τα 42.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Απριλίου, τον περασμένο μήνα τα κρούσματα είχαν πέσει κάτω από τα 2.000 ημερησίως, έκτοτε όμως ανεβαίνουν συνεχώς φτάνοντας ήδη πάνω από τα 5.000 την ημέρα. Πρόκειται δε, κυρίως για κρούσματα με μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων