«Είναι λογική και εξετάζεται η πρόταση που κατέθεσαν οι επιδημιολόγοι, να επιβαρύνονται με τα έξοδα νοσηλείας όλοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος υπουργός Υγείας. Τόνισε ότι η πρόταση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών που συμπεριφέρονται ανεύθυνα.

«Έχετε κάποιους ανθρώπους που δεν πιστεύουν ούτε στον κορωνοϊό, ούτε στο εμβόλιο αλλά γνωρίζουν πως όταν θα αρρωστήσουν το κράτος θα πληρώσει τα πάντα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν είχαν εμβολιαστεί, μάλλον δεν θα βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Έτσι, ούτε τηρούν τα μέτρα, ούτε έχουν εμβολιαστεί, μπαίνουν στο νοσοκομείο και αναμένουν από το κράτος να τους καλύψει όλα τα έξοδα» επισήμανε ο Ζλάτιμπορ Λόνταρ.

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι αν δεν το πράξει το 80% του πληθυσμού η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Ανέφερε ότι για την ώρα έχουν εντοπιστεί οχτώ άτομα που προσβλήθηκαν από την μετάλλαξη Δέλτα, εκτίμησε ωστόσο ότι είναι πολύ περισσότερα και απλώς δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές ώστε να ζητήσουν την βοήθεια των υγειονομικών αρχών.

Στο θέμα της χρέωσης της νοσηλείας των ανεμβολίαστων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος σημείωσε ότι προσωπικά δεν συμφωνεί γιατί – όπως είπε- κάτι τέτοιο παραβιάζει την αρχή της ισότητας των πολιτών. Τόνισε ωστόσο, ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας τόνισε επίσης την ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό και κάλεσε την Επιτροπή Επιδημιολόγων να λάβει την σχετική απόφαση. «Καλώ τους ειδικούς να καταθέσουν πρόταση για την τρίτη δόση και για την δυνατότητα συνδυασμού εμβολίων. Έχουμε αυτήν τη στιγμή απόθεμα 1,3 εκατομμυρίων δόσεων και μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα την χορήγηση της τρίτης δόσης» ανέφερε ο Βούτσιτς.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 50% των ενηλίκων πολιτών και με τις δύο δόσεις. Τελευταία ωστόσο έχει μειωθεί αισθητά το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό. Απογοητευτική είναι η κατάσταση στους νέους, όπου στις ηλικίες από 18 έως 30 ετών εμβολιάστηκε μόνο το 17%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας