Ασθενέστερο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα αποδεικνύεται το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τον νέο Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ.

Σε δηλώσεις του ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε πως το συγκεκριμένο σκεύασμα παρέχει μικρότερη προστασία από ότι εκτιμούσαν αρχικά οι υγεινομικές αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμών χάρη στη διμερή συμφωνία που είχε «κλείσει» με την αμερικανική Pfizer. Η Pfizer συγκέντρωνε και αξιολογούσε όλα τα στοιχεία από το πρόγραμμα και την αντίδραση του εμβολίου της και το Ισραήλ ήταν πρώτο στη λίστα προμηθειών.

Η διαπίστωση αυτή πιθανότατα εξηγεί γιατί το Ισραήλ, όπου ήδη το 61% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, παρουσιάζει ξαφνικά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είχε επιστρέψει προ πολλού στην κανονικότητα. Το 80% των νέων κρουσμάτων παρουσιάζουν τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ» σχολίασε ο κ. Μπένετ, εξηγώντας πως όποιος πίστευε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, διαψεύδεται. Ωστόσο επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια θεωρούνται αρκετά αποτελεσματικά έναντι του ιού και είναι απαραίτητο ο πληθυσμός να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης