Διπλασιάστηκε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων  στη Σενεγάλη και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μία μόλις ημέρα μετά την απειλή του προέδρου Μάκι Σαλ να επιβάλει και πάλι σκληρά περιοριστικά μέτρα, αν τα περιστατικά μόλυνσης εξακολουθήσουν να αυξάνονται.

Ο Σαλ απείλησε την Παρασκευή να κλείσει τα σύνορα και να κυρήξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα μια φορά, μετά την καταγραφή 736 κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα, αριθμό ρεκόρ για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 1.366 περιστατικά μόλυνσης εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης, όσο και ο αριθμός των θανάτων στη Σενεγάλη παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, η Σενεγάλη, όπως και αρκετές αφρικανικές χώρες μάχονται για να διασφαλίσουν αρκετές δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός των περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Περίπου 50 αφρικανικές χώρες αναμένουν για να λάβουν 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από τις ΗΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αποστολή των πρώτων παρτίδων στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Τζιμπουτί και στην Αιθιοπία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης