Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με την Amazon Web Services (AWS), για μελλοντικά αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και την παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακών υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, μέσω της συγκεκριμένης, διμερούς συνεργασίας (PPA), η EDPR και η AWS σκοπεύουν να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας σε δύο βασικούς τομείς. Ο ένας αφορά την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων από πλευράς της EDPR, που θα ανατεθούν μέσω PPAs με την AWS, και προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή κατά την περίοδο 2023-25, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Ο δεύτερος τομέας συνεργασίας θα αφορά στην παροχή υπηρεσιών cloud, τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού από πλευράς της AWS, η οποία αποτελεί και την προτιμώμενη υπηρεσία παροχής cloud για την EDPR.

Η εν λόγω συνεργασία ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις μεταξύ EDPR και AWS, εξασφαλίζοντας παράλληλα πρόσθετη αναγνωσιμότητα για το αναπτυξιακό πλάνο της EDPR για το 2021-25, καθώς και μια υγιή συνεργασία για τον συνεχή τεχνολογικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας. Προβλέπεται πως η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποδώσει έως και 475 MW συνολικά μέσω των PPAs μεταξύ των δύο εταιρειών.

Τα PPAs, που αναμένονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή στρατηγική της EDPR, που βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων χαμηλού κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια