Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υποσχέθηκε σήμερα, την ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας, μετά την επίσκεψή της σε μία από τις περιοχές που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 157 ανθρώπους στη χώρα, κατά τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε στο πλευρό σας» δήλωσε η Μέρκελ στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εκεί, ως «τρομακτική».

Η ίδια, πρόσθεσε ότι ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας θα ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση την Τετάρτη.

Κλιματική αλλαγή

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε επίσης ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αντιμετωπίσει καλύτερα και ταχύτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων περίπου 60 χρόνων, που προκάλεσαν στη χώρα οι πρωτόγνωρες πλημμύρες.

«Το σύνολο των γεγονότων, για τα οποία γίναμε μάρτυρες στη Γερμανία και οι δυνάμεις οι οποίες τα προκάλεσαν, αφήνουν να εννοηθεί…, ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κλιματική αλλαγή» δήλωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.

«Πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε η ίδια.

Τουλάχιστον 184 οι νεκροί σε όλη τη δυτική Ευρώπη

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών έφθασε τους 156 νεκρούς στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 184 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη.

Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 110 νεκροί, συγκριτικά με 98 στον προηγούμενο απολογισμό.

«Υπάρχουν φόβοι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης λόγο για τουλάχιστον 670 τραυματίες μόνο σε αυτή την περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».