Απογοήτευση εξέφρασαν εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ για την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή που απαγορεύει νέες εντάξεις στο πρόγραμμα DACA το οποίο προστατεύει από την απέλαση τους μετανάστες που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδιά.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Άντριου Χάνεν, την Παρασκευή, συμφώνησε με εκείνες τις πολιτείες που ζητούν την αναστολή του προγράμματος Αναβαλλόμενη Δράση για Άφιξη Παιδιών (DACA), υποστηρίζοντας ότι δημιουργήθηκε παράνομα από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2012.

«Εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουμε αυτό το πρόγραμμα, και είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση του δικαστή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Χοσέρ Καστανέντα, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι ονειροπόλοι και οι μετανάστες κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες -και το Twitter- καλύτερες», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Twitter σε ηλεκτρονική δήλωση.

Twitter, Google, Microsoft και Adobe προέτρεψαν το Κογκρέσο να συστρατευτεί για την προστασία των λεγόμενων «ονειροπόλων», με την Google να λέει ότι ήθελε το DACA να νομοθετηθεί.

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ είπε ότι η «απογοητευτική» απόφαση δημιούργησε «αβεβαιότητα και πάλι για τους “ονειροπόλους”».

Το Σάββατο, ο Μπάιντεν δεσμεύθηκε να διατηρήσει το πρόγραμμα που προστατεύει από την απέλαση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ ως παιδιά και να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστή που την ακυρώνει και προτρέπει το Κογκρέσο να υιοθετήσει το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα