Συνεδριάζει σήμερα αργά το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και η τιτλοποίηση Frontier των 6,1 δισ. ευρώ.

Η απόφαση της τράπεζας για τον προτιμητέο επενδυτή, μεταξύ doValue και Intrum που έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές, έχει καθυστερήσει, καθώς η διοίκησή της επέλεξε να μελετήσει διεξοδικά τις προτάσεις τους.

Τελική ευθεία

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη λήψη των αποφάσεων από την Εθνική Τράπεζα και είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών, η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το project Frontier θα αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά των διαχειριστών, καθώς όποια από τις δύο εταιρείες το αποκτήσει, θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα από τον δεύτερο, ως προς τα υπό διαχείριση μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Εξάλλου, είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα δάνεια του πακέτου είναι στην πλειονότητά τους ενυπόθηκα. Ως εκ τούτου, το ρίσκο για τις ανακτήσεις είναι πιο χαμηλό σε σχέση με άλλες συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις