Τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου, ύψους 4 δισ. ευρώ, για τη στήριξη και ανάπτυξη τεχνολογικών project, μεταξύ άλλων, υπηρεσιών cloud, start ups, κυβερνοασφάλειας και τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Το επονομαζόμενο Next Teck θα έχει μια δεξαμενή της τάξεως των 4 δισ. ευρώ, από τα οποία η κυβέρνηση θα διοχετεύσει περίπου 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα θα προέλθουν από ιδιωτικές επενδύσεις. Μάλιστα, με τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου το ισπανικό δημόσιο θα αποκτήσει μειοψηφικά πακέτα, που δεν θα ξεπερνούν το 49%, στα project.

Τα κονδύλια που θα βάλει το ισπανικό Δημόσιο θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. Σημειωτέον δε, πως το ισπανικό μερίδιο από το Ταμείο που ανέρχεται συνολικά στα 69,5 δισ. ευρώ είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των κρατών μελών, ενώ το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ήταν από τα πρώτα που έλαβε έγκριση από την Κομισιόν. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία υπέβαλαν τα πιο ισχυρά εθνικά προγράμματα.

Μετά τη στήριξη προγραμμάτων πράσινης ανάπτυξης και μετάβασης, η ψηφιακή βελτίωση της χώρας ήταν για την Ισπανία ο δεύτερος μεγαλύτερος στόχος για την απορρόφηση και αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων