Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές σήμερα Τρίτη, ανακάπτοντας από τη χθεσινή συνεδρίαση με τις μαζικές πωλήσεις μετοχών, που πρόλθαν από το φόβο για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 464,45 μονάδες (+2,32 ), σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,52%.  Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο κλάδος των βασικών υλών, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,5%. Στον αντίποδα απώλειες που διαμορφώθηκαν στο 0,2% κατέγραψαν οι κλάδοι των εταιρειών ταξιδίου και κοινής ωφέλειας.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,54 % στις 6.881,13 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,55 % % στις 15.216,27  μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,81% στις 6.346,85 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,59% στις 24.107,33 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση ήλθε μετά την έντονα πτωτική Δευτέρα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να καταγράφει απώλεις 2,3% , και ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street να κλείνει στο -2,1% , η χειρότερη μέρα από τον Οκτώβριο.

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ανακάμπτουν σήμερα, με τον Dow να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,7%, ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται S&P 500 και Nasdaq.

Τη Δευτέρα, οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα ώθησαν τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο να πουλήσουν μετοχές, ειδικά εκείνες που επηρεάζονται άμεσα από τους περιορισμούς που προκαλεί η πανδημία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται, σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των νέων και των μη εμβολιασμένων ή των μερικώς εμβολιασμένων. 

Το Bitcoin βρέθηκε επίσης στο προσκήνιο την Τρίτη, καθώς  έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου παρασύροντας μαζί  του τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 63% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, με αποτέλεσμα η μετοχή του να κλείσει με κέρδη της τάξης του 5,3%.

Στην κορυφή του Stoxx 600, η σουηδική εταιρεία Alfa Laval σημείωσε άνοδο 8%, καθώς ανακοίνωσε κερδοφορία μεγαλύτερη των προβλέψεων.Στο κάτω μέρος του δείκτη, η εταιρεία οικιακών συσκευών Electrolux υποχώρησε περισσότερο από 6,4%, μετά την ανακοίνωση προειδοποίησης για την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές