Με έναν μήνα καθυστέρηση αναμένεται να επιστρέψουν οι υπάλληλοι της Apple στα γραφεία τους, εξαιτίας νέας έξαρσης κρουσμάτων. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι οι υπάλληλοί της θα επέστρεφαν στους χώρους της εταιρείας τον Σεπτέμβριο, αλλά μία νέα αύξηση των μολύνσεων ματαιώνει τα σχέδιά της.

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε 70% αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ΠΟΥ να τονίζει ότι από τις 12 Ιουλίου σημειώθηκε νέα αύξηση κατά 12% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tον Ιούνιο, η Apple είχε ανακοινώσει την επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία τον Σεπτέμβριο με βάση ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Βάσει του μοντέλου αυτού, οι εργαζόμενοι θα δούλευαν με φυσική παρουσία στα γραφεία τουλάχιστον τις τρεις ημέρες της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση του μοντέλου αυτού οδήγησε μία ομάδα 850 εργαζομένων να στείλουν επιστολή στον CEO, Tim Cook, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους και ζητώντας την υιοθέτηση ενός περισσότερο ευέλικτου μοντέλου εργασίας. Ωστόσο, η εταιρεία δεν άλλαξε την πολιτική της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τον Ιούλιο, μία ομάδα υπαλλήλων να απειλήσει με παραιτήσεις, ενώ άλλοι συζήτησαν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή