Άνοιξε η πλατφόρμα freedompass.gov.gr όπου μπορούν οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Πώς θα γίνει η αίτηση

Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτή.

Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο).

Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις: θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται. Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει.

Πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Θα χρησιμοποιείται, ειδικότερα, για την πληρωμή των παρακάτω:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφο
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα