Ο φετινός Ιούνιος είναι 40% – 50% πάνω σε αφίξεις σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι η Γερμανία και φέτος έχουμε μία έκπληξη, την Πολωνία, η οποία είναι μεν τρίτη, αλλά πολύ κοντά στη δεύτερη Γαλλία.

Για τη Μύκονο ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις παρά μόνο της τάξεως του 1% και σημείωσε ότι στην εν λόγω περίπτωση η κυβέρνηση έδειξε διεθνώς τα γρήγορα αντανακλαστικά της. «Δε θέλω να πω πως τα δημοσιεύματα περί υψηλών ακυρώσεων, έρχονται εκ του πονηρού ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Η πραγματικότητα είναι απλή και συγκεκριμένη. Έχουμε μιλήσει με ένα μεγάλο αντιπροσωπευτικό δείγμα των επαγγελματιών του νησιού. Έχω την αίσθηση πως αυτές οι αντιδράσεις δεν προέρχονται από τους ξενοδόχους -περισσότερο αφορούν στα μαγαζιά διασκέδασης που έχουν πληγεί από αυτήν την απαγόρευση της μουσικής και της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αν υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση που συνεχιστούν τα πάρτι στη Μύκονο, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η ασφάλεια και η ανάγκη για να ενταθούν οι έλεγχοι είναι δεδομένη.

«Η Αστυνομία έχει αυξήσει το δυναμικό της και κάνει ό,τι χρειάζεται ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι δεν ξεφεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις και δεν παρακάμπτονται οι απαγορεύσεις. Αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το μήνυμά μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλοι μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπεται από το Νόμο  ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι -ο ιδιωτικός τομέας, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος-, να διατηρήσουμε αυτήν την ισορροπία μεταξύ του ανοίγματος και της υγειονομικής ασφάλειας», επεσήμανε ο υπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός