Στη Γαλλία μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση στο ISTRES της Νότιας Γαλλίας, στις εγκαταστάσεις της «Dassault Aviation», με παρόντες, επίσης, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη.

Πριν από την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Dassault Aviation», Ερίκ Τραπιέ (Erik Trappier).

Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραδοθούν στην Ελλάδα εντός του 2021. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).

Στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του κ. Φλωράνς Παρλύ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων