Η Foxconn, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών κάθε είδους, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της στην περιοχή Zhengzhou – γνωστό και ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στον κόσμο – δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες που πλήττουν την κινεζική πόλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Η Zhengzhou βρίσκεται στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας η οποία πλήττεται από χειμαρρώδεις βροχοπτώσεις. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η βροχή που έπεσε μέσα σε μία ώρα, χθες Τρίτη, ισούται με τη βροχή που συνήθως πέφτει μέσα σε έναν μήνα.

Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η πόλη που έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους με ασφάλεια, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη αγνοούνται, σύμφωνα με τα όσα νεότερα αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί επίσης σημαντικό βιομηχανικό κόμβο και έδρα ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Hon Hai Precision Industry, επίσης γνωστής στη Δύση και ως Foxconn. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone, για λογαριασμό της Apple.

Για αυτό το εργοστάσιο η Foxconn ανακοίνωσε ότι δεν έχει επηρεαστεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας, που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, «ενεργοποιήθηκε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έλεγχο των επιπτώσεων των πλημμυρών στην περιοχή».

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στις εγκαταστάσεις μας, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, μέχρι σήμερα, και επιπλέον παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες εάν αυτό απαιτηθεί», πρόσθεσε.

Επίσημη αντίδραση από την Apple δεν υπήρξε, ωστόσο ο Τιμ Κουκ έσπευσε να πραγματοποιήσει ανάρτηση στο Weibo, το κινεζικό ανάλογο του Twitter. «Οι σκέψεις μας είναι με το κάθε πρόσωπο που έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Henan, καθώς και με τους ανθρώπους που παρέχουν βοήθεια», αναφέρεται στην ανάρτηση του Κουκ, προσθέτοντας ότι η Apple θα προχωρήσει σε παροχή βοήθειας για την ανακούφιση του πληθυσμού.

Ανάλογες προσφορές βοήθειας έχουν κάνει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tencent, Alibaba και ByteDance, ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφαρμογής TikTok. Υπενθυμίζεται ότι αρκετές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της χώρας.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αύξηση 29% των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως το τελευταίο εξάμηνο
Τεχνολογία |

Αύξηση 29% των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως το τελευταίο εξάμηνο

Η γνωστή επίθεση μέσω της SolarWinds ξεχωρίζει το 2021 λόγω της κλίμακας και της επιρροής της, αλλά έχουν σημειωθεί και άλλες μαζικές εξελιγμένες επιθέσεις αυτού του τύπου, όπως η Codecov τον Απρίλιο και πιο πρόσφατα η Kaseya.

Λευκός Οίκος: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελούν το 40% έως το 2030
Green |

Λευκός Οίκος: Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελούν το 40% έως το 2030

Οι σχετικές συζητήσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσονται ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα σε σχέση με την αναθεώρηση των εκπομπών ρύπων οχημάτων έως το 2026

Sparkle: Υλοποίηση υποβρύχιων δικτύων σε συνεργασία με την Google
Διεθνή |

Sparkle: Υλοποίηση υποβρύχιων δικτύων σε συνεργασία με την Google

Η υλοποίηση των υποβρύχιων καλωδιακών δικτύων δημιουργεί ένα νέο σύστημα αναφοράς σε σχέση με τη διαφοροποίηση, την επεκτασιμότητα και την εξάλειψη καθυστερήσεων στις οδούς επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Νότιας Ασίας.

Η Tencent επικεφαλής της λίστας του top 10 των χαμένων
Αγορές |

Ποιες είναι οι 10 χειρότερες μετοχές στον κόσμο σήμερα

Η Tencent είδε την μετοχή της να υποχωρεί κατά 23% τον Ιούλιο, χάνοντας περίπου 170 δις δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξία. Εννέα στους 10 μεγάλους χαμένους σε κεφαλαιοποίηση στη διάρκεια του μήνα, είναι κινεζικές εταιρείες