Σε επίπεδα ανάκαμψης «πετούν» οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω της τα χειρότερα της περσινή χρονιάς και δίχως για την ώρα να βλέπουν σημάδια κάμψης από την νέα απειλή της μετάλλαξης Δέλτα.

Η American Airlines και η Southwest Airlines ανακοίνωσαν σημαντική ώθηση στις κρατήσεις τον Ιούνιο και μάλιστα, χωρίς να υπολογίζουν και την κρατική στήριξη μέσω των προγραμμάτων αναστολών, κατέγραψαν τον πρώτο τους καθαρά κερδοφόρο μήνα από την έναρξη της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε για τα καλά στο δρόμο της ανάκαμψης» σχολίασαν σε από κοινού επιστολή τους προς τους εργαζομένους, ο διευθύνων σύμβουλος της American, Νταγκ Πάρκερ και ο πρόεδρος, Ρόμπερτ Ίσομ.

Η κορυφαία στον κόσμο αεροπορική εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους 19 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβάνοντας και την κρατική στήριξη στους μισθούς, σε σχέση με τη ζημιά ύψους 2,07 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντιστοίχως, τα συνολικά της έσοδα εκτοξεύτηκαν κατά 361% στα 7,48 δισ. δολάρια, ήτοι αρκετά πάνω από τα 7,34 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Αν και ακόμη δεν έχει «πιάσει» τα επίπεδα του 2019.

Αντιστοίχως, η Southwest Airlines ανακοίνωσε σήμερα μικρές μεν ζημιές για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά προέβλεψε επιστροφή σε θετικό έδαφος . Η εταιρεία που επωφελήθηκε από την ταχύτερη ανάκαμψη των εσωτερικών πτήσεων στις ΗΠΑ σε σχέση με τις διεθνείς πτήσεις παρουσίασε ζημιές ύψους 206 εκατ. δολαρίων από τις ζημιές ύψους 1,50 δισ. δολαρίων πέρυσι. Αντιστοίχως τα συνολικά λειτουργικά της έσοδα εκτοξεύτηκαν κατά 300% σε ετήσια βάση, στα 4 δισ. δολάρια, αν και παραμένουν κατά 32% πιο χαμηλά σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Δεν είναι τυχαίο πως, όπως και άλλες εταιρείες, έτσι και η Southwest βγάζει το προσωπικό από την αναστολή και μάλιστα προσανατολίζεται και στην πρόσληψη επιπλέον πιλότων για να προσαρμοστεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Εξάλλου, αυτό που είναι βασικό είναι πως καμία εταιρεία, ακόμη και οι Delta Air Lines και United Airlines που ανακοίνωσαν αποτελέσματα προ ημερών, δεν εμφανίστηκαν ανήσυχες για την αναζωπύρωση της πανδημίας και των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Μάλιστα, καμία εταιρεία, τουλάχιστον για την ώρα, δεν δηλώνει κάμψη λόγω της Δέλτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή