Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι με ένα καταπληκτικό γκολ από τον Μαντί Καμαρά (29’) επικράτησαν με 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στο Αζερμπαϊτζάν για να σφραγίσουν το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του τους Ελ Αραμπί, Σωκράτη και Εμβιλά, ενώ στο 17’ είδε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενοχλήσεων και στο 44’ τον Μαντί Καμαρά να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο σκόρερ του Ολυμπιακού αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι το 63’ οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, όταν αποβλήθηκε ο Τσελίκ.

Παρά τα προβλήματα οι Ερυθρόλευκοι πήραν την πολυπόθητη νίκη και έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μάρκοβιτς, Σεμέδο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Κούντε ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σαμίρ Αμπάσοφ από την άλλη, ξεκίνησε την Νέφτσι με την εξής 11άδα: Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Τσελίκ, Λαβάλ, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ, Μπουγκρίν, Μαμαντού, Αλασκάροφ και Κόλι.

Πρόβλημα με Μπουχαλάκη, γκολάρα ο Καμαρά

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησε να πάρει την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν στο δικό τους μισό, έχοντας ως στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στους Αζέρους και στον  Μαχμούντοφ. Ο αρχηγός της Νέφτσι έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 13’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπουχαλάκη. Ο διεθνής άσος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαμάντοβ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Μασούρα, αυτός γύρισε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Δευτερόλεπτα μετά τη φάση του Μασούρα, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Μπουχαλάκης ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και άφησε τη θέση του στον Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να ψάχνουν τον τρόπο να ανοίξουν την άμυνα της Νέφτσι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μια γκολάρα από τον Καμαρά. Στο 29’ ο Βαλμπουενά έδωσε στον Αφρικανό χαφ, αυτός χωρίς να το σκεφτεί έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μαμάντοβ, που μπερδεύτηκε και δεν κατάφερε να αποκρούσει. Με την γκολάρα του Καμαρά ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Εντυπωσιακός ο Τζολάκης, αποβλήθηκε ο Καμαρά

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Καμαρά, η Νέφτσι Μπακού είχε τετ α τετ με τον Αλασκάροφ, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Αζέρου. Ο νεαρός τερματοφύλακας έμεινε ψύχραιμος, αντέδρασε σωστά στην ευκαιρία του 26χρονου και κράτησε το μηδέν.

Μετά την ευκαιρία του Αλασκάροφ, οι Πειραιώτες πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν το 2-0, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 44’ μάλιστα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Πορτογάλο διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα με ψαλιδάκι, αλλά δεν είδε τον Αλασκάροφ, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Ο διαιτητής τον απέβαλε, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να μένει με δέκα παίκτες, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή στο πρώτος μέρος να βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 1-0.

Αλλαγή και αποβολή

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή, με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του Ραντζέλοβιτς. Οι Αζέροι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Ο Τζολάκης, ωστόσο, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και έδειξε ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Ολυμπιακός.

Στο 51’ και στο 57’ ο νεαρός τερματοφύλακας μπλόκαρε τα σουτ του Μπουγκρίν, ενώ στο 48’ και στο 49’ τα σουτ που έκανε ο Κόλι έφυγαν άουτ. Μετά το δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 63’ μάλιστα αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, καθώς οι Αζέροι έμειναν επίσης με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Τσελίκ με απευθείας κόκκινη κάρτα για το εγκληματικό χτύπημα στον Ρέαμπτσιουκ. Ο μπακ της Νέφτσι χτύπησε στο πρόσωπο τον Μολδαβό μπακ, με τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα, όπως και στην περίπτωση του Μαντί Καμαρά. Μετά την αποβολή του Τούρκου αμυντικού, ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Σουρλή αντί του Κούντε, ενώ στο 73’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Μαμάντοβ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 78’ ο Πορτογάλος προπονητής προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Βρουσάι και Αγκιμπού Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις των Μάρκοβιτς και Χασάν. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε για να πετύχει δεύτερο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου προπονητή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα