Πώς το TikTok γνωρίζει τι αρέσει στους χρήστες του;

Για να κατανοήσουμε τον αλγόριθμο του TikTok, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη λειτουργία του ταχύτερα αναπτυσσόμενου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, δημιουργήσαμε πάνω από 100 αυτοματοποιημένους λογαριασμούς – ή απλά bots – οι οποίοι παρακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο στην εφαρμογή.

Τι βρήκαν; Η εμπειρία στο TikTok ξεκινά με τον ίδιο τρόπο για τον καθένα, με μία ποικιλία βίντεο, πολλά από αυτά με εκατομμύρια προβολές. Η εφαρμογή αρχίζει τότε την καταγραφή των πλέον ανεπαίσθητων ενδείξεων των επιλογών του χρήστη, όπως για πόσο χρόνο παραμένει σε ένα βίντεο, ώστε να εστιάσει τελικά στο τι οι χρήστες πραγματικά θέλουν να παρακολουθούν. Με τον καιρό, οι επιλογές γίνονται λιγότερο κοινότυπες, λιγότερο ελεγχόμενες από τους συντονιστές περιεχομένου και ορισμένες φορές περισσότερο δυσάρεστες.

Investigation: How TikTok’s Algorithm Figures Out Your Deepest Desires (wsj.com)

Ορισμένοι από τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν κατέληξαν χαμένοι σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρακολουθούσε μόνο βίντεο σχετικά με την κατάθλιψη. Σε άλλους προβαλλόταν περιεχόμενο που ενθάρρυνε τις διατροφικές διαταραχές, τη σεξουαλική συμπεριφορά ανηλίκων και συζητήσεις περί αυτοκτονίας.

Προγραμματίσαμε κάθε bot με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα, αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν είπαμε στην εφαρμογή. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι λογαριασμοί μας εξέφραζαν τα «ενδιαφέροντά» τους ήταν μέσω της επανάληψης των προβολών ή της παύσης των βίντεο με σχετικά hashtags ή εικόνες.

Η εκπρόσωπος της TikTok μας δήλωσε ότι η προσομοίωση δραστηριότητας που δημιουργήθηκε από το συγκεκριμένο πείραμα δεν είναι αντιπροσωπευτική της πραγματικής συμπεριφοράς των χρηστών διότι οι άνθρωποι έχουν ποικιλόμορφα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, δήλωσε ότι το TikTok επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν λιγότερο περιεχόμενο εάν απλά επιλέξουν το πλήκτρο «not interested».

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματά μας και πώς ο αλγόριθμος του TikTok δουλεύει, παρακολουθήστε την έρευνά μας ΕΔΩ .

Μεταφράστηκε στα Ελληνικά από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο

Πρόσφατα Άρθρα
Ακόμη κι αν κολλήσουν covid οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση
Plus |

Οι εμβολιασμένοι έχουν προστασία από σοβαρή νόσηση

Η δρ Σελίν Γκάουντερ, λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης, συνοψίζει την κατάσταση ως εξής: «Το μήνυμα παραμένει σαφές: Αν έχεις εμβολιασθεί, προστατεύεσαι και δεν θα καταλήξεις στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα ή κίνδυνο θανάτου».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν την Τελετή Έναρξης ;
Business of Sport |

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσοι παρακολούθησαν την Τελετή Έναρξης;

Η φαντασμαγορική τελετή συγκίνησε και το ελληνικό κοινό, το οποίο στάθηκε δίπλα στην ελληνική αποστολή, μέσα από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, και αυτό έγινε αισθητό στους πίνακες τηλεθέασης

ΕΚΠΑ: Είναι γονιδιακή θεραπεία τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού;
Plus |

Είναι γονιδιακή θεραπεία τα εμβόλια έναντι της Covid-19;

Υπάρχουν πολλές διαστρεβλώσεις σχετικά με τον μηχανισμό δράσης από άτομα και οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με την επιστήμη ή δεν έχουν σχετικές γνώσεις ονομάζουν τα εμβόλια ως «γονιδιακή θεραπεία» , υποστηρίζουν ότι «δεν είναι πραγματικά εμβόλια» και ότι «προκαλούν την παραγωγή τοξίνης από τον οργανισμό».

Κορωνοϊός: Το στέλεχος Δ «βάζει δύσκολα» στο ανοσοποιητικό μας
Plus |

Το στέλεχος Δ «βάζει δύσκολα» στο ανοσοποιητικό μας

Μελέτη με κυτταρικές καλλιέργειες δείχνει ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη στην πρωτεΐνη – ακίδα, δεν αντιμετωπίζεται τόσο καλά από τα αντισώματα, είτε προέρχονται από εμβολιασμό ή νόσηση, είτε είναι θεραπευτικά

ΕΚΠΑ – Yale: Ιδρύουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον
Academia |

ΕΚΠΑ – Yale: Ιδρύουν εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Η σύμπραξη των πανεπιστημίων θα συντελέσει στην εξεύρεση πρωτοπόρων λύσεων που συνθέτουν το επιστημονικό με το κοινωνικό στοιχείο για τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών κινδύνων στην ανθρώπινη υγεία