Την πανελλαδική διάθεση του 0G δικτύου της θα πετύχει η Sigfox Hellas, μέσω της στρατηγικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας με τη Vantage Towers. Αποκτώντας πρόσβαση στις υποδομές της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα έξυπνων λύσεων InternetofThingsκαι υπηρεσιών στους πελάτες της.

Χάρη στο δίκτυο 0G, το οποίο είναι ένα ασύρματο δίκτυο χαμηλού bandwidth, οι συσκευές IoT μεταδίδουν δεδομένα σε μεγάλες αποστάσεις εύκολα, απλά και πιο οικονομικά.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα μακροχρόνιο πλαίσιο συνεργασίας με στόχο να καλύψουν όλες τις μητροπολιτικές περιοχές, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Η συνεργασία παρέχει στη Sigfox Hellas πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers Greece, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 5.200 σημεία (πύργοι και κεραίες τηλεπικοινωνιών), και στηρίζει το πλάνο της Sigfox να αναπτύξει λύσεις ΙοΤ σε ολόκληρη την επικράτεια με ένα γρήγορο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στο στρατηγικό πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Χάρη στις υποδομές και στην εξειδίκευση της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα αυξήσει άμεσα το αποτύπωμά της σε ολόκληρη την Ελλάδα υλοποιώντας τις υπηρεσίες της σε μια πληθώρα διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές).

«Η αναδυόμενη τεχνολογία του Internet of Things (IoT) και η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Vantage Towers Greece με τη Sigfox Hellas αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας παράλληλα τη Sigfox να επιταχύνει σημαντικά τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της και να προσφέρει αξιόπιστες, αδιάλειπτες και επεκτάσιμες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, στηριζόμενη στις ευρείας κλίμακας υποδομές της Vantage Towers» αναφέρει η κυρία Σίλεια Καντάρου, Business Development Manager Vantage Towers Greece.

Με τη σειρά του ο κ. Ευάγγελος Αργύρης, Chief Executive Officer Sigfox Hellas, τονίζει ότι: «Η Sigfox είναι το ιδανικό δίκτυο ΙοΤ για την υλοποίηση Έξυπνων Λύσεων σε μεγάλη κλίμακα, με ένα απαράμιλλο παγκόσμιο οικοσύστημα παρόχων λύσεων και συνεργατών. Η συνεργασία μας με την Vantage Towers Greece μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου ΙοΤ, το οποίο θα ενδυναμώσει τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στην ψηφιακή τους ετοιμότητα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον μέσω της βελτιστοποίησης της χρήσης ενεργειακών πόρων και πληροφορικής στην εξαγωγή δεδομένων από το πεδίο».

Η Sigfox είναι πρωτοπόρος στο δίκτυο 0G και ο κορυφαίος παγκοσμίως πάροχος υπηρεσιών IoT (Internet of Things). Η Sigfox προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό λύσεων εξαιρετικά χαμηλού κόστους και εξαιρετικά χαμηλής ισχύος μέσω ενός ενιαίου παγκόσμιου δικτύου, το οποίο ανήκει και λειτουργείται από πάνω από 72 φορείς της Sigfox, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις να παρακολουθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με περισσότερες από 18 εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές και 70 εκατομμύρια μηνύματα που στέλνονται κάθε μέρα, η Sigfox βοηθά τους πελάτες της να εξάγουν δεδομένα με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής και να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό σε βασικούς τομείς όπως η παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων. Η Sigfox Hellas είναι ο επίσημος πάροχος της Sigfox στην Ελλάδα.

Η Vantage Towers είναι κορυφαία εταιρεία πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη με 82.000 σημεία σε δέκα χώρες. Ιδρύθηκε το 2020, με έδρα στο Ντίσελντορφ. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πύργους και κεραίες τηλεπικοινωνιών σε στέγες κτιρίων, συστήματα διανομής κεραιών (DAS) και μικρές κυψέλες. Η Vantage Towers κατασκευάζει, λειτουργεί και μισθώνει αυτή την παθητική υποδομή στη Vodafone και σε άλλους παρόχους δικτύων, συνεισφέροντας στην καλύτερη συνδεσιμότητα και στην βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις