Το Zoom είναι μία εφαρμογή που πραγματικά «ξεπήδησε» μέσα από τις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία και να συνεπακόλουθα μέτρα περιορισμού. Καθώς τα πράγματα δείχνουν να επιστρέφουν σε κάποιας μορφής κανονικότητα η εφαρμογή θα πρέπει να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών.

Σε αυτό το πλαίσιο το Zoom ανακοίνωσε ότι προσθέτει εφαρμογές τρίτων μερών, επιτρέποντας ουσιαστικά στους χρήστες να χρησιμοποιούν και άλλες εφαρμογές παράλληλα με μία βιντεοκλήση που διεξάγεται μέσω του Zoom.

Σύμφωνα με την εταιρεία θα υπάρχουν περισσότερα από 50 plugins τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να προσθέσει στο λογαριασμό του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων παιχνιδιών. Από τη στιγμή που εγκαταστήσουμε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής, ένα tab με τον τίτλο «Discover» κάτω από το πλαϊνό πάνελ Apps θα μας επιτρέπει να βλέπουμε ποιες πρόσθετες εφαρμογές είναι διαθέσιμες.

Το συγκεκριμένο πάνελ μπορεί να επεκταθεί ή να συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Για παράδειγμα, το προσφερόμενο Asana plugin επιτρέπει τη δημιουργία ή τροποποίηση εργασιών χωρίς να αφήνεις την εφαρμογή βιντεοκλήσεων.

Ένας άλλος τρόπος για να εντοπίσεις τι είναι διαθέσιμο είναι μέσω του Zoom Marketplace. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν γίνεται χρήση του Zoom για επαγγελματικούς λόγους και μέσω ενός οργανισμού, είναι πιθανό ο διαχειριστής να θέτει περιορισμούς στο τι θα μπορεί να εγκαταστήσει ο κάθε χρήστης.

Το Zoom προφανώς βλέπει την ενσωμάτωση πρόσθετων εφαρμογών σαν μια ευκαιρία να καθιερωθεί πλέον ως πλατφόρμα και όχι σαν μία απλή εφαρμογή τηλεδιασκέψεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία