«Οι Έλληνες πολίτες, καθημερινά, βλέπουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής αλλά και σε μια σειρά άλλων προϊόντων. Μετά από πολλά χρόνια, ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στην Ελλάδα, πλήττοντας τους ασθενέστερους οικονομικά συνανθρώπους μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κατρίνης.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι το ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε εγκαίρως την κυβέρνηση ζητώντας τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων. «Η κυβέρνηση όμως του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει το ρόλο του αδιάφορου και παθητικού θεατή» σημειώνει ο βουλευτής Ηλείας.

«Όταν δεν αποδίδει την αύξηση των βασικών ειδών διατροφής στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και του μεταφορικού κόστους, αναμένει από την αγορά να αυτορυθμιστεί. Δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για στοχευμένους ελέγχους στην αγορά απέναντι σε υπαρκτά πλέον ζητήματα αισχροκέρδειας και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων. Η αδράνεια και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχουν κόστος για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή», καταλήγει ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά