Σε χρονιά-ρεκόρ οδεύει το 2022 η MYTILINEOS όπως εκτιμά η Wood που αυξάνει σημαντικά, κατά 21%, την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρείας στα 21 ευρώ από 17,3 ευρώ.

Σε έκθεσή της, η εταιρεία αυξάνει εκ νέου τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία, προβλέποντας άνοδο άνω του 20% και σημειώνει ότι οι βελτιωμένες αποδόσεις βασίζονται στις μεγάλες «πράσινες» επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί. Η Wood, στηριζόμενη στην επερχόμενη μεγάλη αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών από το 2022, προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την πρότασή για αγορά (buy) της μετοχής με το upside πλέον να τοποθετείται στο 48%.

Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο, βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργία (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την «πράσινη» ενέργεια, αναφέρεται στην έκθεση.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.

Η Wood τονίζει ότι οι εκτιμήσεις της για το 2021 παραμένουν αμετάβλητες, όμως το EBITDA του 2022 προβλέπεται να ανέλθει στα 520 εκατομμύρια ευρώ (ετήσια αύξηση 43%), ποσό που είναι κατώτερο των προσδοκιών της εταιρείας για διπλασιασμό των καθαρών κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020.

Η έκθεση καταλήγει ότι η MYTILINEOS παρουσιάζει ισχυρές ροές λειτουργικής ρευστότητας που μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες επενδύσεις. Η Wood επισημαίνει ότι οι βασικοί κίνδυνοι για την εταιρεία παραμένουν η μεταβλητότητα των τιμών αλουμινίου, ένα ισχυρότερο ευρώ, οι πολιτικοί κίνδυνοι, η μεταβλητότητα στο CO2 ή τις τιμές φυσικού αερίου, ένταση του ανταγωνισμού.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Η Ελλάδα… μεγαλώνει με όπλο 4 ενεργειακά έργα
Ενέργεια |

Η Ελλάδα… μεγαλώνει με όπλο 4 ενεργειακά έργα

Η χώρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον ενεργειακό χάρτη της Μεσογείου και η ΕΕ τα στηρίζει προκειμένου να ικανοποιήσει τους στόχους της μείωσης των ρύπων αλλά και να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές

E.E. – Αυξάνει τις εισαγωγές άνθρακα σπρώχνοντας ψηλότερα τους ναύλους
Ενέργεια |

Αυξάνει τις εισαγωγές άνθρακα η Ε.Ε. σπρώχνοντας ψηλότερα τους ναύλους

Η Ευρώπη που έχει θέσει ως στόχο την απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το 2050, υποχρεώνεται προς το παρόν σε μεγαλύτερες εισαγωγές για φέτος του «βρώμικου» αυτού καυσίμου, προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής ενέργειας

Ενεργειακή κρίση – Γιατί η Gazprom κατηγορείται για χειραγώγηση των τιμών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά
Διεθνή |

Η απειλή της ενεργειακής κρίσης και ο... ύποπτος ρόλος της Gazprom

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, σκοπός της Μόσχας είναι να ωθήσει τις τιμές σε τόσο υψηλά επίπεδα, ώστε η Γερμανία να σπεύσει να εγκρίνει, δίχως επιφυλάξεις, το αμφιλεγόμενο πολιτικά έργο του Nord Stream 2, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα