To έργο του Ελληνικού και το σχέδιο οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης που παρουσίασε η Lamda Development κατατάσσουν την περιοχή ανάμεσα στις ακριβότερες αγορές του πλανήτη, με τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο να είναι πλέον συγκρίσιμες με αυτές στη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και τη Γενεύη. Παράλληλα, το έργο αποτελεί οδηγό για τη μεγέθυνση της Lamda.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg, η Lamda Development έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ σε προκαταβολές με τις τιμές να αρχίζουν στα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 14.000 ευρώ το 2025, τιμή που θα είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα και συγκρίσιμη με τις τιμές ακινήτων στη Νέα Υόρκη, τη Σανγκάη και τη Γενεύη.

Η ανάπτυξη του παλαιού αεροδρομίου της Αθήνας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την απόκτηση παραθαλάσσιων κατοικιών κοντά σε μια μεγάλη πόλη. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που όλα τα διαμερίσματα στον πύργο Marina Tower των 45 ορόφων και οι 27 παραθαλάσσιες βίλες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο θα έχουν πωληθεί πριν την έναρξη της ανέγερσης το επόμενο έτος, ή και νωρίτερα, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Αθανασίου, CEO της Lamda Development.

«Είναι τεράστιο επειδή μιλάμε για αξία κοντά στο 1 δις ευρώ,» από τη στιγμή που το ακίνητο θα παραδοθεί, τόνισε ο Αθανασίου.

Οι πωλήσεις αποτελούν καλό σημάδι για το project. Η ανάπτυξη του Ελληνικού καλύπτει μια έκταση τρεις φορές μεγαλύτερη από το Μονακό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lamda θα συνεισφέρει μέχρι 2,2% στη οικονομία της χώρας και 80.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2025.

Το project έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς μπορεί να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Παράλληλα, το σχέδιο είναι κρίσιμο για την Lamda η οποία σχεδιάζει την απόσχιση του κλάδου εμπορικών κέντρων και την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, επιδιώκοντας να αντλήσει περισσότερα από 400 εκατ ευρώ. Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει σταδιακά τα ποσοστά της στα malls σε λιγότερο από 45%, από 88% που είναι σήμερα.

Η Lamda Development στοχεύει στον τριπλασιασμό της αξίας της μέχρι το 2025, σύμφωνα με τον Αθανασίου. Οι μετοχές της ενισχύονται κατά 12% φέτος, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στο 1,4 δις ευρώ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Καββαθάς στον OT – Ελλιπή τα κυβερνητικά μέτρα
Επιχειρήσεις |

Καββαθάς στον OT: Ελλιπή τα κυβερνητικά μέτρα

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, ωστόσο δεν αρκούν για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως τόνισε

Ποζρικίδης στον ΟΤ – Το σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ θα αλλάξει όλη την πόλη, όχι μόνο την έκθεση
Επιχειρήσεις |

Ποζρικίδης στον ΟΤ: Το σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ θα αλλάξει όλη την πόλη, όχι μόνο την έκθεση

Στο μεγάλο σχέδιο της ανάπλασης της ΔΕΘ που θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα των υποδομών και το πράσινο αποτύπωμα της έκθεσης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο

Efood – Αναδίπλωση της εταιρίας – Οι διανομείς θα μπορούν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους
Επιχειρήσεις |

Αναδίπλωση της Efood - Οι διανομείς θα μπορούν να ανανεώσουν τη σύμβασή τους

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις η Efood επανήλθε με νέο μήνυμα στους διανομείς, που τους ενημέρωνε ότι έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους και μόνο εάν το επιθυμούν θα δουλέψουν με καθεστώς freelancer

Βλαχογιάννης (ΕΒΕΘ) στον ΟΤ – Υπάρχει καλή δυναμική στην οικονομία αλλά και προβληματισμός
Επιχειρήσεις |

Βλαχογιάννης (ΕΒΕΘ) στον ΟΤ: Υπάρχει καλή δυναμική στην οικονομία αλλά και προβληματισμός

«Μπορεί να υπάρχει μακροοικονομική σταθεροποίηση αλλά η μικροοικονομική κατάσταση είναι προβληματική», σημείωσε ο Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ