Εταιρείες κολοσσοί, όπως η Apple, η Amazon και η Τesla, πρόκειται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα δίνοντας στους επενδυτές μια σαφέστερη εικόνα για τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 και τη μετάλλαξη Δέλτα στις εταιρικές επιδόσεις.

Συνολικά, 180 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τις εταιρείες εστιατορίων McDonald’s Corp. και Starbucks Corp., βιομηχανίες όπως η 3M, η Boeing και η General Electric, η Ford και οι ενεργειακοί κολοσσοί Exxon Mobil και Chevron.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, οι εταιρείες πρόκειται να αναφέρουν σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κερδών και εσόδων σε σχέση με το 2020, επωφελούμενες από το άνοιγμα των οικονομιών την άνοιξη, σε σχέση με το lockdown που σημειώθηκε το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες έχουν ήδη αναφερθεί στην ανάγκη αύξησης των τιμών μιας ευρείς γκάμας προϊόντων για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος υλικών, μεταφορών και εργασίας.

Η Tesla τον Απρίλιο ανακοίνωσε κέρδη-  ρεκόρ και ο διευθύνων σύμβουλος Ιλον Μασκ ανέφερε ότι «η ζήτηση είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ». Η Wall Street αναμένει ότι οι πωλήσεις της Tesla θα φτάσουν τα 11,53 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που θα ξεπεράσει τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου και σχεδόν διπλασιάζει τις πωλήσεις της εταιρείας κατά 6,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Την Τρίτη, η Apple, η Microsoft και η Alphabet πρόκειται να ανακοινώσουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία. Η Apple το τρίμηνο του Μαρτίου είδε υπερδιπλάσια κέρδη σε έσοδα που αυξήθηκαν πάνω από 50%. Για το τρίμηνο του Ιουνίου, οι αναλυτές αναμένουν πωλήσεις 73,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τα 89,58 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, αλλά υψηλότερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της Microsoft για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο αναμένεται να αυξηθούν 16% από ένα χρόνο νωρίτερα σε 44,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το υψηλότερο τρίμηνο της ποτέ, με ισχυρή ανάπτυξη τόσο στο cloud όσο και στα παιχνίδια, λόγω του lockdown.

Η Alphabet, η μητρική της Google και της Facebook. επωφελήθηκε από την αύξηση των δαπανών για διαφημίσεις στο διαδίκτυο, και είχε καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα από την Twitter και την Snap, καταδεικνύοντας ότι τα νούμερα αυτά θα μπορούσαν να παραμείνουν ισχυρά. Το πρώτο τρίμηνο, η Alphabet έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων, λόγω των υψηλότερων δαπανών για διαφημίσεις και αναμένεται ότι οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου θα είναι υψηλότερες, φτάνοντας τα 56,19 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Facebook, το οποίο θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την Τετάρτη, προβλέπει ότι η αύξηση εσόδων από έτος σε έτος θα επιβραδυνθεί τα τελευταία δύο τρίμηνα του έτους. Για το δεύτερο τρίμηνο, η Wall Street βλέπει έσοδα για το Facebook στα 27,84 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από αυτά του πρώτου τριμήνου.

Η Amazon αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα αυξηθούν στα 115,34 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που οι πωλήσεις ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ζήτηση ήταν ισχυρή για τις επιχειρήσεις παράδοσης, cloud-computing και διαφήμισης της Amazon. Τον Απρίλιο, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών.

Σύμφωνα με το FactSet, το 24% των εταιρειών S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, με τα κέρδη για το τρίμηνο του Ιουνίου να δείχνουν μια αύξηση 74%, σε ετήσια βάση. Το ποσοστό θα σηματοδοτήσει την υψηλότερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Σε γενικές γραμμές, τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αυξάνονται με ρυθμό 21%, σε ετήσια βάση, βάσει των πραγματικών αποτελεσμάτων και εκτιμήσεων για εταιρείες που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές