Αυτοκινητοβιομηχανίες και οι έμποροι οχημάτων από όλη τη χώρα δίνουν εκατομμύρια γιουάν και προσφέρουν υπηρεσίες διάσωσης σε κατοίκους και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πλήττονται από τις πλημμύρες στην επαρχία Χενάν της Κεντρικής Κίνας, σύμφωνα με το China.org.cn.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν πλήξει περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη.

Συνολικά 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ζενγκζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, με άμεσες οικονομικές ζημιές που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 65,5 δισεκατομμύρια γιουάν (10,11 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι δωρεές από εταιρείες όπως η Nio, η Geely και η Mercedes-Benz ανήλθαν σε περισσότερα από 800 εκατομμύρια γιουάν μέχρι την Παρασκευή, με τον κατάλογο των εταιρειών να αυξάνεται.

Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν οι πρώτες μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων που ανακοίνωσαν δωρεές. Οι Nio, Xpeng και Li Auto ανακοίνωσαν την Τετάρτη το απόγευμα δωρεά 40 εκατομμυρίων γιουάν.

«Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Ζενγκζού και σε άλλα μέρη του Χενάν αφορούν όλους μας. Θα θέλαμε να τους στείλουμε τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nio William Li.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η BYD, η Geely και η Great Wall Motors δημοσιοποίησαν τις δωρεές τους για χρήματα και μέσα παροχής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Η δωρεά των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών ανήλθε σε 70 εκατομμύρια γιουάν.

Η BYD διαθέτει όλες τις αντιπροσωπείες της στο Ζενγκζού σε κατοίκους, για επείγουσες ανάγκες.

Την Τετάρτη, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε δωρεά 10 εκατομμυρίων γιουάν στη Χενάν.

Η κρατική Chery Automobile ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ότι θα διαθέσει 35 εκατομμύρια γιουάν σε πόλεις που επλήγησαν από τη βροχή στην επαρχία Χενάν.

Την ίδια ημέρα, η σινο-γερμανική κοινοπραξία FAW-Volkswagen αποφάσισε να δωρίσει 25 εκατομμύρια γιουάν. Από αυτά, 10 εκατομμύρια θα αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των κατοίκων από καταστροφές και για ανοικοδόμηση, ενώ 15 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για την επισκευή οχημάτων Jetta, Volkswagen και Audi.

Τοπικές κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των SAIC Maxus, WM και Nio, βοηθούν τους ιδιοκτήτες να επικοινωνήσουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη ζημιών που προκλήθηκαν στα οχήματά τους.

Οι κοινοπραξίες, συμπεριλαμβανομένων των Dongfeng Nissan και Dongfeng Peugeot, προσφέρουν υπηρεσίες διάσωσης σε κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή