Καμία χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το νησί της Μυκόνου, το οποίο επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, σήμερα, Δευτέρα.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης «όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο στην κανονικότητα. Να λειτουργήσουμε όλοι με συλλογική και ατομική ευθύνη».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικά επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις της νέας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε σύσκεψη στην οποία παρευρέθησαν οι Ανώτατοι Αξιωματικοί αλλά και στελέχη της Αστυνομίας από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων και την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.

«H Μύκονος να διαφημίζεται και για τις συνθήκες ασφάλειας»

Κατέληξε σχετικά λέγοντας πως «η προσπάθειά μας για την πάταξη της παραβατικότητας θα είναι διαρκής. Και η υπόσχεσή μας και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι, ούτως ώστε η Μύκονος μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για τις συνθήκες ασφάλειας του νησιού».

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε πέρυσι ενώπιον όλων σχετικά με την ίδρυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας στο νησί και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τη σημερινή άρση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί για την πανδημία σημείωσε πως «η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Βεβαίως και η Πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του ονόματος του νησιού.».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης επεσήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι επιχειρήσεις στο νησί. «Ιδρύθηκε και λειτουργεί πλέον η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με εμφανή ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ως προς την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί. Στη σύσκεψη που προηγήθηκε και πραγματοποιήθηκε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού αναπτύχθηκε πλήρως ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις στο προσωπικό μας τόσο για την τήρηση των μέτρων για τον COVID-19 όσο και για την αυστηρή εφαρμογή των ελέγχων με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.», είπε. Τέλος, κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε από κοινού γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα