Η Apple επιθυμεί να ενσωματώσει το σύστημα βιομετρικής ασφάλειας Face ID οπουδήποτε αυτό μπορεί να εφαρμοστεί, σε κάθε συσκευή την οποία παράγει η εταιρεία.

Αυτό υποστηρίζει στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, σημειώνοντας μάλιστα ότι το Face ID θα μπορούσε να μπει οπουδήποτε ακόμα και σε υπολογιστές Mac, στη σειρά τηλεφώνων iPhone SE και σε όλα τα iPads. Αυτή η ενσωμάτωση θα γίνει σταδιακά μέχρι όλες οι συσκευές να διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Ο λόγος για τον οποίο θα προβεί η Apple σε μία τέτοια κίνηση είναι ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου προσφέρει στην εταιρεία δύο σημαντικής σημασίας υπηρεσίες: ασφάλεια και πρόσβαση σε λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας. Το Touch ID, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος δηλαδή, προσφέρει μόνο ασφάλεια.

Πάντως, η συγκεκριμένη πρόβλεψη έρχεται σε σύγκρουση με άλλες αναφορές αναλυτών που θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί τόσο το Face ID όσο και το Touch ID στα μελλοντικά iPhones, με τη διαφορά ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα κάτω από την οθόνη της συσκευής. Άρα μένει να αποδειχθεί ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Ωστόσο, και ο ίδιος ο Gurman παραδέχεται στην ανάλυσή του ότι στην πραγματικότητα η Apple θα προσπαθήσει να τοποθετήσει και τον μηχανισμό της κάμερας Face ID κάτω από την οθόνη ώστε να δημιουργήσει ένα «all-screen» iPhone, μία συσκευή της οποίας η οθόνη δεν θα διακόπτεται από τίποτα.

Βέβαια, όπως τονίζεται και στην ανάλυση, η Apple θα ενσωματώσει αυτές τις αλλαγές μόνο στην περίπτωση των πλέον ακριβών iPhones, προφανώς για να διαφοροποιήσει ακόμη περισσότερο τη σειρά Pro από τα περισσότερο οικονομικά μοντέλα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στη σειρά iPhone 12, τα μοντέλα έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης με πρακτική διαφορά την ενσωματωμένη κάμερα στις διάφορες εκδόσεις.

Πότε θα προχωρήσει η Apple σε όλες τις αυτές τις αλλαγές; Ας μην βιαζόμαστε. Σύμφωνα με την ανάλυση του Gurman όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν με τη συσκευή που θα λανσάρει η εταιρεία όχι φέτος, αλλά το επόμενο φθινόπωρο. «Η Apple έχει δοκιμάσει ένα in-display σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος για τις φετινές συσκευές, ωστόσο το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί στην επόμενη γενιά iPhone», σημειώνει ο αναλυτής του Bloomberg.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»
Ταμείο Ανάκαμψης |

Ταμείο Ανάκαμψη - ΕΣΠΑ: Εργαλεία για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»

Η ανάγκη περισσότερων εργαλείων και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας, τονίστηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ελβετία – Προσφορά 4,4 εκατ. δολ. στην UNCTAD για ηλεκτρονικό εμπόριο και ψηφιακή οικονομία
Διεθνή |

UNCTAD: 4,4 εκατ. δολ. από την Ελβετία για e-trade και ψηφιακή οικονομία

Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024. Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν […]

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι
Τεχνολογία |

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021, το TikTok κατάφερε να ξεπεράσει το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά. Η δημοτικότητα του Instagram συνέχισε να μειώνεται, ενώ η Eurovision έγινε δημοφιλής.

Συνάντηση Μητσοτάκη με βραβευμένους «startuppers»
Startups |

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με βραβευμένους «startuppers»

Πρόκειται για την εταιρεία «Swim.me» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης και την «FlowOn» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων

ΔΕΘ – Το νέο πληροφοριακό σύστημα Universis από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Τεχνολογία |

ΔΕΘ: Το νέο σύστημα Universis από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Πρόκειται για ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το ΑΠΘ και στοχεύει στην ολοκληρωμένη, απλούστερη και αποτελεσματική διαχείριση των ακαδημαϊκών διαδικασιών.

SpaceX – Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τους ερασιτέχνες αστροναύτες
Τεχνολογία |

Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τους ερασιτέχνες αστροναύτες του SpaceX

«Κάποτε οι αστροναύτες της NASA θα αποτελέσουν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα», δήλωσε ο Mason Peck του Πανεπιστημίου Cornell, καθηγητής μηχανικής που υπηρέτησε ως επικεφαλής τεχνολόγος της NASA πριν από σχεδόν μια δεκαετία