Υψηλό 17 μηνών «έπιασε» ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέχισαν να αυξάνονται παρά την άνοδο των κρουσμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει πως κατά το τρίτο τρίμηνο οι ρυθμοί ανάπτυξης κινήθηκαν σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board αυξήθηκε  στις 129,1 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 128,9 μονάδων τον Ιούνιο. Μάλιστα, οι αναλυτές στις προβλέψεις τους περίμεναν διαμόρφωση του δείκτη στις 125 μονάδες.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα και η ανακοίνωση της νέας αύξησης στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, αν και σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Τα στοιχεία ικανοποίησαν την αγορά που έκρινε πως η βελτίωση στους δείκτες δείχνει πως τα επίπεδα των καταναλωτικών δαπανών θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας και πέρα από το τρίτο τρίμηνο, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Για το τρίτο τρίμηνο τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιευτούν την ερχόμενη Πέμπτη με τους αναλυτές να περιμένουν εκτίναξη του ΑΕΠ κατά 9,2% σε ετήσια βάση, αν και για τα επόμενα δύο τρίμηνα εκτιμάται πως η ανάκαμψη θα… ξεφουσκώσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή