Με αυξημένο τζίρο, περισσότερο από τα προβλεπόμενα, που διαμορφώθηκε στα 36,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 13,8 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2021 για την ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περιόδου, που ανακοίνωσε η εταιρεία, στο συγκεκριμένο διάστημα υπογράφτηκαν 9.970 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, που ήταν αυξημένες κατά 20,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Ακόμη, σημαντική ήταν η αύξηση στους διανεμηθέντες όγκους φυσικού αερίου, οι οποίοι ανήλθαν σε 313,2 εκατ. κυβικά μέτρα, αυξημένοι κατά 12,7% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020, ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης της καταναλωτικής βάσης και της σύνδεσης μεγάλων καταναλωτών και ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Ειδικότερα:

-Οι επενδύσεις του α’ εξαμήνου υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό, ξεπερνώντας τα 14,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 15,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ έως το τέλος του έτους, αναμένεται η πλήρης υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.

-Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 36,8 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τον προϋπολογισμό κατά 7,9% ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το α’ εξάμηνο άγγιξαν τα 26,6 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,3% σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

-Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, διαμορφώθηκαν στα 13,8 εκατ. ευρώ., αυξημένα κατά 21,9% συγκριτικά με τα επίπεδα του προϋπολογισμού.

-Η πτώση των τιμολογίων χρήσης του δικτύου, για το 2021 άγγιξε το 21% στην οικιακή χρήση και το 56% στη βιομηχανική.

«Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού, σεβόμενη το νομικό, ρυθμιστικό πλαίσιο και τις αποφάσεις της ΡΑΕ, με συνεπή και πλήρη εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που βασίζεται στην αποδοτική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Κατά το α΄ εξάμηνο του έτους, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τήρησε το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, κατασκευάζοντας δίκτυα υψηλών προδιαγραφών, με γνώμονα την ασφάλεια και την τεχνική αρτιότητα. Παράλληλα πέτυχε εξορθολογισμό στα κόστη, πάντοτε σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από τη ΡΑΕ δαπάνες χωρίς να επιβαρύνει την τιμή διανομής για τους τελικούς καταναλωτές», επισημαίνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια