Η Apple προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η έλλειψη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που επηρεάζει ήδη την παραγωγή υπολογιστών Mac και iPad θα επεκταθεί σύντομα και στο iPhone, πρόβλημα που αναμένεται να περιορίσει την αύξηση των εσόδων.

Στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τους μετόχους ότι η έλλειψη ημιαγωγών ήταν λιγότερο σοβαρή από ό,τι αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο, θα επιδεινωθεί όμως στο τέταρτο.

Δείτε επίσης: Στα κινητά τηλέφωνα επεκτείνεται τώρα η παγκόσμια έλλειψη τσιπ

Ο διευθύνων σύμβουλος Tιμ Κουκ είπε ότι η έλλειψη αφορά τσιπ που παράγονται με παλαιότερη τεχνολογία παραγωγής, είναι όμως απαραίτητα ως συνοδευτικά κυκλώματα στα τελευταία μοντέλα iPhone. «Έχουμε κάποιες ελλείψεις» είπε στους επενδυτές. «Η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή, τόσο πέρα από τις προσδοκίες μας, ώστε είναι δύσκολο να προμηθευτούμε όλα τα εξαρτήματα στους χρόνους που επιθυμούμε».

Η Apple δεν αποκλείεται να στοκάρει τσιπ για τα επόμενα μοντέλα της εις βάρος των σημερινών, εκτίμησε μιλώντας στο Reuters ο Άντζελο Ζίνο, αναλυτής της εταιρείας ερευνών CFRA. Το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους μετόχους ότι η έλλειψη ημιαγωγών αναμενόταν να περιορίσει τις πωλήσεις κατά 3 με 4 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα του φετινού τέταρτου τριμήνου αναμένονται να αυξηθούν κατά διψήφιο ποσοστό αλλά θα περιοριστούν κάτω από την άνοδο του 36,4% στο τρίτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις Mac και iPad έφτασαν το περασμένο τρίμηνο τα 7,37 δισ. και τα 8,24 δισ. δολάρια, κοντά στα νούμερα που περίμεναν οι επενδυτές.

Οι μετοχές της Apple, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερδιπλασιάστηκε σε τρία χρόνια σε σχεδόν 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, υποχώρησαν μετά την ενημέρωση των επενδυτών κατά 1,7% στα 144,34 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία