Το ελληνικό σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ είναι το πρώτο που εγκρίθηκε από την Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επίτροπος.

H «Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης 2021-2027» όπως επισήμως ονομάζεται το νέο ΕΣΠΑ αφορά σε κοινοτικά κονδύλια περίπου 21 δισ. ευρώ τα οποία μαζί με εθνικούς πόρους 5,58 δισ. ευρώ οδηγούν σε επενδύσεις αξίας 26,2 δισ. ευρώ.

«Ελλάδα – Ευρώπη μαζί για την ανάπτυξη και την συνοχή», σπεύδει να σημειώσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μέσω Twitter γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα έλαβε το «πράσινο φως» για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα.

«Πριν λίγο στην συνάντηση μας με τον @kmitsotakis και την ομάδα του @MinDevGR η αρμόδια Επίτροπος @ElisaFerreiraEC μας ανακοίνωσε επισήμως ότι η Ελλάδα είναι η Πρώτη Χώρα στην ΕΕ που έλαβε την έγκριση της Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.Είμαι Υπερήφανος για τα αποτελέσματα μας» έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Αναπτυξιακός – Ανακοινώθηκαν οι πίνακες κατάταξης για επενδυτικά σχέδια
Οικονομία |

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες κατάταξης για επενδυτικά σχέδια του αναπτυξιακού

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ξεπερνά τα 207 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής τα 114 εκατ. ευρώ

Υπουργείο Ανάπτυξης – Ενδιαφέρον από 5 επενδυτές για 3 ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων
Κατασκευές |

Υπουργείο Ανάπτυξης: Ενδιαφέρον από 5 επενδυτές για 3 ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

Οι ανάδοχοι των έργων ΣΔΙΤ θα επιλεγούν μέσω δημόσιων διεθνών διαγωνισμών - Βασικό κριτήριο επιλογής των αναδόχων θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης