
«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, έχουν χάσει τη ζωή τους από κοροναϊό 2 ασθενείς ηλικίας από 10 έως 39 ετών και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Ο καθηγητής έθεσε και μια άλλη παράμετρο, λέγοντας ότι καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδάκια ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.
«Είδατε τώρα φτιάχτηκε η Δελτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βασιλακόπουλος.
Τρίτη δόση: Από το φθινόπωρο σε ειδικές κατηγορίες
Μιλώντας για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου, τόνισε ότι τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά δείχνουν ότι οι άνω των 70 και 80 ετών χάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα ενώ επαναληπτική δόση φαίνεται πως θα χρειαστούν κατηγορίες ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένοι, με παχυσαρκία, κακοήθειες και άλλα.
Η κ. Ψαλτοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένονται παραπάνω δημοσιεύσεις και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς «ώστε θεωρώ από το φθινόπωρο και σε ειδικές κατηγορίες να δίνεται αυτή η τρίτη δόση».


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα