Το 73,8% του ενήλικου πληθυσμού στην Κύπρο (18+) έλαβε την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ ποσοστό 65.3% των ενηλίκων ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 70,4% με την 1η δόση και 57,5% πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι 188.090 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, εκ των οποίων οι 129.267 είναι άτομα ηλικίας 18-39 ετών.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, η Πάφος εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση με ποσοστό 84% του πληθυσμού της να έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση. Ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 80,4% και 74,1% αντίστοιχα και η Επαρχία Λεμεσού με 71,8%. Κάτω από το 70% παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Επαρχία Λάρνακας, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 67,8%.

Στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης παγκύπρια έγιναν το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οπότε και λειτούργησαν (15-31 Ιουλίου), συνολικά 10.626 εμβολιασμοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».