Τα εργοστάσια της Ευρωζώνης προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους με ρυθμό ρεκόρ προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγγελίες.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη Γερμανία και την Αυστρία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit. Οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, μετακυλίοντας το αυξημένο κόστος στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά εργοστάσια λειτουργούν σε πλήρη ισχύ καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο ανακάμπτουν από την πανδημία. Οι εταιρείες της Βόρειας Ασίας επωφελούνται επίσης από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση, αλλά η υποτονική δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ασία αυξάνει τις ανησυχίες.

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ευρωζώνης αυξάνεται. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι δείκτες που μετρούν τις οικονομικές συνθήκες έχουν ανέλθει τουλάχιστον στα υψηλότερα επίπεδα από το 1985.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αύξησε τις οικονομικές προβλέψεις για αρκετές χώρες και προβλέπει ότι η δυναμική των τεσσάρων μεγάλων οικονομιών θα ανακάμψει τους επόμενους μήνες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για μια «ισχυρή» αύξηση της παραγωγής αυτό το τρίμηνο, αλλά επίσης προειδοποιεί ότι η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης και οι περιορισμοί στον εφοδιασμό θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή