Μέχρι σήμερα η αγορά μέσω πιστωτικής κάρτας να έδινε το περιθώριο σε εκατομμύρια καταναλωτές να αποκτήσουν αγαθά και υπηρεσίες και να εξοφλήσουν το κόστος αργότερα.

Το παλιό τεφτέρι, με το βερεσέ, αποκτά πλέον άλλη διάσταση, ξεφεύγει από τις τράπεζες και γίνεται …application και κερδοφόρα επιχείρηση…

Οπως αναφέρει το CNN Business η Square, στην οποία ανήκει η Cash App, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αγοράζει το Afterpay έναντι 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων , στη μεγαλύτερη εξαγορά αυστραλιανής εταιρείας.

Η σουηδική Klarna έχει αξία σχεδόν 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Affirm, μια εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο που εισήχθη στο χρηματιστήριο στις αρχές του τρέχοντος έτους, αποτιμάται τώρα σε σχεδόν 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πώς λειτουργεί: Αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται με λιανοπωλητές όπως οι Target ( TGT ) , H&M, Sephora, Macy’s ( M ) και ASOS ( ASOMY ) διαδικτυακά ή σε καταστήματα για να προσφέρουν στους πελάτες τη δυνατότητα κατά το ταμείο να πληρώνουν σε δόσεις. Αυτό επιτρέπει στους αγοραστές να αποκτήσουν μια τσάντα 200 δολαρίων με κόστος μόλις 50 δολαρίων αρχικά χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε πιστωτικό έλεγχο. Το υπόλοιπο εξοφλείται σε δόσεις τους επόμενους μήνες, συχνά χωρίς τόκο.

Μια εταιρεία όπως η Afterpay καλύπτει όλο το κόστος αμέσως για τον λιανοπωλητή.

Ο λεγόμενος δανεισμός στο «σημείο πώλησης» υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Αλλά η υπηρεσία έχει ανθίσει παράλληλα με την άνοδο των ηλεκτρονικών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία προκάλεσε επίσης σημαντική οικονομική αστάθεια για πολλά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Adobe, το “αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα” γνώρισε αύξηση 215% σε ετήσια βάση τους πρώτους δύο μήνες του 2021.

«Οι τάσεις που τροφοδοτούν την ανάπτυξη περιλαμβάνουν την ψηφιοποίηση, την αυξανόμενη ανταπόκριση των εμπόρων, την αυξανόμενη χρήση μεταξύ των νεότερων καταναλωτών και την αύξηση του συνόλου των παικτών”, δήλωσε η McKinsey σε έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα.

Επίσης, το PayPal παρουσίασε τη δική του υπηρεσία πέρυσι. Στην ανακοίνωση για τα κέρδη της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, στελέχη δήλωσαν ότι το προϊόν «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα πραγματοποίησε πληρωμές 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο και ότι περισσότεροι από 7 εκατομμύρια πελάτες έχουν πραγματοποιήσει τώρα πάνω από 20 εκατομμύρια συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή