«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και εύχομαι και προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» αναφέρει σε δήλωσή του για τις πυρκαγιές που πλήττουν όλη τη χώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στο πλευρό όλων των αδελφών μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Μάνη και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και σε όλα τα πλάσματα του Θεού, σε όλα τα έμβια όντα που ζουν με τρόμο την πύρινη λαίλαπα. Πρέπει, όμως, κάποτε να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση που ο Δημιουργός μας χάρισε και να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα» επισημαίνει στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος.

Νωρίτερα, τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας προς όλους όσοι δοκιμάζονται αυτή την ώρα από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στις γειτονικές περιοχές, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον μητροπολίτη Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών Αθηναγόρα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παναγιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύσει τους κατοίκους των απειλούμενων περιοχών και να ενισχύει τις δυνάμεις πυρόσβεσης ώστε να κατασβέσουν το συντομότερο την πυρκαγιά. Ζήτησε, μάλιστα, από τον σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης της Μητρός Εκκλησίας.

Εξάλλου, πηγές του Οικουμενικού Πατριαρχείου έκαναν γνωστό ότι ο Πατριάρχης ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και επικοινωνεί με επιχώριους παράγοντες στους οποίους εκφράζει τη συμπαράστασή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα