Ανθεκτικό εμφανίζεται προσώρας το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και παρά την πλειάδα των πυρκαγιών και την αυξημένη ζήτηση ρεύματος που προκαλεί ο πολυήμερος καύσωνας, εκτεταμένο μπλακ άουτ στη χώρα ή σε μεγάλες περιοχές έχει αποφευχθεί.

Ωστόσο, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το δίκτυο διανομής (μέση και χαμηλή τάση) και τα συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έχουν ξεκινήσει τη μεγάλη προσπάθεια της αποκατάστασης των βλαβών και κατ’ επέκταση και της ηλεκτροδότησης.

Το μεγάλο βάρος δίνεται στη Βαρυμπόμπη, όπου από το πρωί συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ξεκινήσει την αποψίλωση των κατεστραμμένων στύλων και καλωδίων προχωρώντας στην αντικατάσταση τους με καινούριο εξοπλισμό. Στην περιοχή δίνεται μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε μία γραμμή μέσης τάσης. Η ζημιά έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η Βαρυμπόμπη, τμήμα στους Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι στην πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας, όπου χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν τέσσερις οικισμοί, και το δίκτυο της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να επιχειρήσουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Το τρίτο μέτωπο είναι στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κω – Καλύμνου. Στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής έχει προκληθεί βλάβη με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα να έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ισχύος.

Βλάβες που προκαλούν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σημειώνονται επίσης και σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής όπως νωρίτερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και στο Περιστέρι. Οι διακοπές αποδίδονται στην υπερφόρτωση υποδομών του δικτύου διανομής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης