Εμβόλιο AstraZeneca – Η δημιουργός του έγινε κούκλα Barbie

Η Γκίλμπερτ είναι μία από τις 6 γυναίκες στον αγώνα κατά του κορωνοϊού με βάση τις οποίες δημιουργήθηκαν νέες κούκλες Μπάρμπι, με τον κατασκευαστή παιχνιδιών, Mattel, να τις αναγνωρίζει ως «γυναίκες πρότυπα»

Εμβόλιο AstraZeneca – Η δημιουργός του έγινε κούκλα Barbie

Διάφορες επιστημονικές διακρίσεις έχουν απονεμηθεί στη βρετανίδα δημιουργό εμβολίων, Σάρα Γκίλμπερτ, αλλά, για πρώτη φορά, μοιράζεται κάτι το κοινό με τη Μπιγιόνσε, τη Μέριλιν Μονρόε και την Ελεανορ Ρούζβελτ: μία κούκλα Μπάρμπι με τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γκίλμπερτ, 59χρονη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνδημιουργός του εμβολίου Oxford/AstraZeneca, είναι μία από τις 6 γυναίκες στον αγώνα κατά του κορονοϊού πάνω στις οποίες σχεδιάστηκαν οι νέες κούκλες Μπάρμπι, με τον κατασκευαστή παιχνιδιών, Mattel, να τις αναγνωρίζει ως «γυναίκες πρότυπα».

Η Μπάρμπι Γκίλμπερτ έχει καστανοκόκκινα μαλλιά, μεγάλα μαύρα γυαλιά και φοράει ένα σκούρο μπλε παντελόνι και λευκή μπλούζα. Η ίδια η Γκίλμπερτ σε συνέντευξή της στη Mattel δήλωσε ότι «Είναι πολύ περίεργο να υπάρχει μία Μπάρμπι με τα χαρακτηριστικά σου», ενώ συνεχίζοντας προσθέτει ότι ελπίζει αυτό να περάσει στη νοοτροπία των κοριτσιών και να αρχίσουν να σκέφτονται την καριέρα και την επιστήμη.

Άλλες γυναίκες που έχουν τιμηθεί με κούκλα Μπάρμπι

Μεταξύ των γυναικών που έχουν τιμηθεί με μία κούκλα Μπάρμπι από τη Mattel είναι και η νοσοκόμα έκτακτων περιστατικών, Εϊμι Ο’ Σάλιβαν, που φρόντισε τον πρώτο ασθενή με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Wycoff στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και η Όντρεϊ Κρουζ, γιατρός πρώτης γραμμής στο Λας Βέγκας που καταπολέμησε τις διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων, ακόμη, βρίσκεται και η Τσίκα Στέισι Οριούβα, Καναδή ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία αντιμετώπισε τον συστηματικό ρατσισμό στο υγειονομικό σύστημα και η Βραζιλιάνα ερευνήτρια βιοϊατρικής, Ζακλίν Χους ντι Τζίζους, η πρώτη που κατάφερε να βρει την αλληλουχία του γονιδιώματος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού.

Τέλος, ακόμη μία γυναίκα που έχει τιμηθεί με κούκλα είναι και η Κίρμπι Γουάιτ, γιατρός στην Αυστραλία που εφηύρε μία χειρουργική ρόμπα, η οποία μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Γκίλμπερτ επέλεξε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WISE (Women in Science & Engineering), οργανισμός που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κορίτσια που επιθυμούν να ακολουθήσουν μία καριέρα στον τομέα των επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM), να λάβει τα έσοδα από τις πωλήσεις της κούκλας της από τον κατασκευαστή παιχνιδιών.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο