Την άμεση μεταφορά ποσών για τη στήριξη των κατοίκων της βόρειας Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε τη μεταφορά ποσού 60.000 ευρώ στον Δήμο Αχαρνών, 60.000 ευρώ στον Δήμο Κηφισίας και 30.000 ευρώ στον Δήμο Διονύσου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα διατεθούν και πρόσθετα ποσά και σημείωσε ότι η διαδικασία της στεγαστικής συνδρομής κινείται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το οποίο θα κάνει και την καταγραφή των ζημιών.

«Το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα θα παρέμβει προκειμένου να δώσει άμεση στήριξη σε αυτούς που έχουν πληγεί. Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94 – 95 τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στη περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυροπλήκτους με ποσά έως 6.000 € και τις επιχειρήσεις με 8.000 € και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «είναι το 80% το οποίο καταβάλλεται με 20% δυνατότητα λήψης δανείου, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ», ενώ προβλέπεται και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης