Το WhatsApp ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να χρησιμοποιούν «εξαφανίζουν» φωτογραφίες και βίντεο, μετά την προβολή τους.

Πρόκειται για το mode «view once» που θα μπορούν να επιλέγουν οι χρήστες της εφαρμογής, ενώ σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία η νέα λειτουργία εισήχθη ώστε οι χρήστες να έχουν στη διάθεσή τους «περισσότερο έλεγχο στα θέματα που αφορούν την ιδιωτικότητά τους».

Μάλιστα, η ιδιοκτησίας του Facebook εφαρμογή τόνισε ότι το νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη και τους χρήστες εκείνους που έχουν την ιδιαίτερη προτίμηση να στέλνουν τολμηρές φωτογραφίες, στις περιπτώσεις που κάποιος μοιράζεται μία φωτογραφία δοκιμής ενός ρούχου ή κάτι πιο πρακτικό, όταν κάποιος θέλει να μοιραστεί έναν κωδικό πρόσβασης σε κάποιο Wi-Fi hot spot.

Βέβαια, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι αν και η φωτογραφία ή ένα βίντεο θα εξαφανιστούν, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρακτική της λήψης screenshot, κάτι που προφανώς δεν θα μπορεί να αποτρέψει ο αποστολέας.

Τέλος, η Facebook έχει αναφερθεί και στην πρόθεσή της να φέρει την end-to-end κρυπτογράφηση στο σύνολο των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων που διαθέτει, την οποία μάλιστα σχεδιάζει να καταστήσει πλήρως διαλειτουργική μελλοντικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το WhatsApp έχει ενεργοποιήσει την end-to-end κρυπτογράφηση by default ήδη από το 2016, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τα Messenger και Instagram.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία