Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) έδωσε το πράσινο φως την Παρασκευή στην προσπάθεια του Nasdaq να περιλάβει στους κανόνες δημόσιας εγγραφής στοιχεία αναφορικά με το φύλο και τη φυλή στην δομή της «ενδιαφερόμενης» επιχείρησης.

Η ανακοίνωση από την κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Wall Street σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύμηνης συζήτησης στη SEC σχετικά με το αν θα εγκριθούν ή απορριφθούν οι προτεινόμενες αλλαγές του Nasdaq.

«Αυτοί οι κανόνες θα επιτρέψουν στους επενδυτές να κατανοήσουν καλύτερα την προσέγγιση των εισηγμένων εταιρειών της Nasdaq ως προς τη διαφορετικότητα στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι εταιρείες αυτές έχουν την ευελιξία να λαμβάνουν αποφάσεις που εξυπηρετούν καλύτερα τους μετόχους τους», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler σε δήλωση που συνοδεύει την επίσημη απόφαση.

«Αυτοί οι κανόνες αντικατοπτρίζουν τις εκκλήσεις των επενδυτών για μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα άτομα που ηγούνται των εισηγμένων επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Η πρόταση αυτή απαιτεί από τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Nasdaq να επιτύχουν ορισμένους ελάχιστους στόχους για το φύλο και τη φυλετική ποικιλομορφία των συμβουλίων τους ή να εξηγήσουν γραπτώς γιατί δεν το έκαναν.

Ο στόχος του Nasdaq για τις περισσότερες αμερικανικές εταιρείες είναι να έχουν στο δ.δ. τους τουλάχιστον μία γυναίκα κι ένα μέλος μιας φυλετικής μειονότητας ή της LGBTQ κοινότητας.

Οι αλλαγές απαιτούν επίσης από τις εταιρείες να δημοσιεύουν στατιστικά στοιχεία για τη διαφορετικότητα σχετικά με τα διοικητικά τους συμβούλια. Ο Nasdaq διαπίστωσε σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2020 ότι περισσότερο από το 75% των εισηγμένων εταιρειών του δεν θα πληρούσαν τις προτεινόμενες απαιτήσεις του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές