Έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιό του από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Από νωρίς το πρωί ο Κ. Μίχαλος ήταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι φοβούμενος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι στη μονάδα υπήρχαν προπάνιο κι άλλα εύλεκτα υλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις του. Κατόπιν αυτού διεκομίσθη σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία του Swan ΑΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής στην Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Είναι Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και, από το 1988, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ.

Το 1998 – 2002 ήταν Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ.

Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

To «ευχαριστώ» στους πυροσβέστες

Λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του ο Κ. Μίχαλος ευχαριστούσε με μήνυμά του στο Instragram τους πυροσβέτες

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Στο λογαριασμό τους στο twitter ανέβασαν συλληπητήρια ο αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Aνάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης

Tη βαθιά θλίψη του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

«Έφυγε από την ζωή ένας συνεπής εκπρόσωπος του κόσμου των επιχειρήσεων και του επιμελητηριακού θεσμού», σημειώνει και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Κ. Μίχαλου.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπηρέτησε με συνέπεια τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως και όλα τα αξιώματα στα οποία θήτευσε» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατό του στους οικείους του.

«Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος αγωνιούσε, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας, για τους κόπους μίας ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σε όλη την πορεία του ο Κωνσταντίνος Μίχαλος συνέδεσε το όνομά του με τον επιμελητηριακό θεσμό και το ελληνικό επιχειρείν. Από το 2011 πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και από το 2012 επικεφαλής και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιβίωση και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και εκφράζει «βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τα παιδιά και τους οικείους του».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις