Τα σχέδια περιορισμού των κινδύνων των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εισροές νέων NPEs οδήγησαν σε πτώση των δεικτών προβληματικών περιουσιακών στοιχείων παρά την πανδημία και την απομόχλευση δανείων, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings σε νέα του έκθεση.

Στην έκθεση τονίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία γρηγορότερα από τις κυπριακές τράπεζες το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, κυρίως λόγω του σχεδίου Ηρακλής.

Οι χαμηλές βαθμολογίες των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών εξακολουθούν να αντικατοπτρίζουν την αδύναμη ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων παρά τη βελτίωση που έχει καταγραφεί.

Ο Fitch θεωρεί ότι ο δείκτης NPEs για τις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσε να μειωθεί σε από περίπου 25% στα τέλη Μαρτίου 2021 σε λίγο πάνω από 10% στο τέλος του 2021 και κάτω του 10% έως το τέλος του 2022, υποστηριζόμενος από το σχέδιο Ηρακλής αλλά και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου, με κυριότερες αυτές της Πειραιώς και της Alpha το 2ο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τράπεζες